Live Live

D66 Hoorn blij met mogelijk middenhuur in Missiehuis

Gepubliceerd: Zondag 20 januari 2019 07:50

D66 Hoorn blij met mogelijk middenhuur in Missiehuis

HOORN - D66 Hoorn is blij met het nieuws dat projectontwikkelaar De Nijs overweegt 25 appartementen niet te verkopen, maar in de middenhuursector aan te bieden.

“Dat is precies de sector die in Hoorn lange tijd te veel vergeten is.” Aldus Niek Heijne, raadslid. “Een ruimer aanbod van dit soort woningen zorgt voor een meer natuurlijke verdeling van de woningmarkt.

“Veel mensen zitten in een sociale huurwoning omdat er gewoonweg geen huizen zijn om naar door te groeien. In de huidige tijd is kopen vaak net een brug te ver voor starters, maar veel van hen zijn wel bereid een beetje meer te betalen voor een beter passende woning.

Bovendien is de vraag naar het soort woning aan het verschuiven. Vroeger waren er veel meer eengezinswoningen nodig dan nu. Tegenwoordig is er veel meer vraag naar moderne appartementen, die bovendien instapklaar zijn. Het is fijn te merken dat de vrije sector daar nu ook op inspeelt”

D66 heeft ook bij andere projecten gehamerd op de middenhuursector dit jaar. Zo werd er bij de raadsvergadering over de te komen nieuwbouwwijk aan de Holenweg een toezegging van de wethouder binnengehaald. Hij gaat er alles aan doen om partijen te bewegen meer van deze woningen aan te bieden dan het afgesproken minimum van 5%

“Het is sowieso van belang dat er wat gedaan wordt aan de stroperige woningmarkt. Niet door het al maar meer bouwen van sociale huurwoningen, maar door creatievere oplossingen. Zo is er sinds dit jaar door initiatief van D66 en de VVD een ruimere starterslening beschikbaar en wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor wonen op bedrijventerreinen.”

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services