Live Live

Dameskoor de Verheerderijckers zoek zangeressen

Gepubliceerd: Dinsdag 05 februari 2019 06:40

Dameskoor de Verheerderijckers zoek zangeressen

Enkhuizen – Dit gezellige koor zingt volkswijsjes uit de 16e eeuw geïnspireerd op de zangbundel van de Enkhuizer rederijker Wouter Verhee. Wij zoeken (m.n. in de oudere doch vitale leeftijdsgroep 65 ) nog zangers, zangeressen en rolspelers die met ons willen toewerken naar een theaterstuk wat zich afspeelt rondom 1572, het jaar dat Enkhuizen voor de Prins van Oranje kiest.

De Verheederijckers –momenteel bestaande uit 10 zingende dames - is opgezet door Frank Kok uit Venhuizen, dirigent en pianobegeleider van verschillende muzikale gezelschappen, die er achter kwam dat zijn rechtstreekse voorouder Wouter Verhee een tekstbundeltje met volksliedjes en zogenaamde tafelspelen – een soort kleine toneelstukjes - had nagelaten. Deze Wouter Verhee leefde eind 16e eeuw in Enkhuizen en van hem is bekend dat hij door adequaat handelen heeft weten te verijdelen dat de Spanjaarden alsnog op heimelijke wijze de stad Enkhuizen zouden terugveroveren.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal er gewerkt worden aan een leuk repertoire – zo mogelijk theatraal ingebed in een rederijkerstafereel waarin historische feiten in voordracht en zang afgewisseld worden, met als doelstelling uitvoeringen te geven bij passende manifestaties.

Contact en nadere info: Frank Kok(dirigent), 0228-543171, frankmuziek@kpnmail.nl

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services