Live Live

De banken draaien de geldkraan van het Dijklander Ziekenhuis weer open

Gepubliceerd: Vrijdag 11 januari 2019 07:02

De banken draaien de geldkraan van het Dijklander Ziekenhuis weer open

HOORN - De banken draaien de geldkraan van het Dijklander Ziekenhuis weer open en stemmen in met de leningen voor investeringen die voor het ziekenhuis noodzakelijk zijn. De financiële situatie van het ziekenhuis blijkt mee te vallen. Maar het Dijklander gaat wel flink inkorten in het tijdelijke personeel.

Het ziekenhuis maakte in oktober bekend dat na een verlies van ongeveer negen miljoen euro de geldstroom van de bank afgesloten zou worden. Het verlies blijkt mee te vallen en wordt nu geschat op drie miljoen euro.

Afscheid
Het ziekenhuis heeft inmiddels ook afscheid genomen van financieel topman Hugo Keuzenkamp. Hij vertrekt dit jaar. "Mijn vertrek heeft niets te maken met de slechte financiële situatie van het ziekenhuis, die nu dus wat minder negatief blijkt uit te pakken", aldus Keuzenkamp tegen het Noordhollands Dagblad.

Het verlies van negen miljoen euro over 2018 heeft het Dijklander Ziekenhuis weten terug te dringen door aanpassingen in de bedrijfsvoering. Ze gaan het tijdelijke personeel flink verminderen. "We hadden veel uitzendkrachten en die kosten zijn twee tot drie keer hoger dan wat wij kwijt zijn aan het eigen personeel", aldus de financiële topman. "Op de kliniek hebben wij nu geen uitzendkrachten meer, terwijl we daar eerder enkele tientallen van rond hadden lopen."

Zinkend schip
Het ziekenhuis zit volgens Keuzenkamp nog wel in de financiële problemen doordat zij een omzet hebben van ruim 300 miljoen euro. Zijn vertrek heeft niets te maken met de slechte financiële situatie van het ziekenhuis. "Ik verlaat niet een zinkend schip, maar we varen nog wel scherp aan de wind. Er moet nog veel gebeuren om weer helemaal gezond te worden."

De topman verlaat het ziekenhuis naar verwachting rond de zomer. Het is nog niet bekend wie zijn vervanger wordt.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services