Live Live

De controle hondenbelasting gaat van start

Gepubliceerd: Vrijdag 21 juni 2019 10:08

De controle hondenbelasting gaat van start

MEDEMBLIK - Vanaf 25 juni controleren controleurs van LEGITIEM B.V. huis-aan-huis op het bezit van honden. Dit doen zij namens de gemeente. De controleurs bellen bij alle inwoners aan, wanneer de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren.

Treffen zij een hond aan waarvoor geen belasting wordt betaald? Dan vullen zij een aangiftebiljet in.

Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. In 2019 is het tarief per hond per jaar € 46,45,- voor de eerste hond. Voor een tweede hond betaalt u € 92,90,-. En voor elke volgende hond betaalt u € 147,80 per hond.

Als u een hond heeft moet u aangifte doen van hondenbezit. U vindt het aangiftebiljet op www.medemblik.nl. U moet hiervoor inloggen met uw DigiD. U kunt het formulier ook aanvragen via (0229) 85 60 00 of .

Verhuist u in de loop van jaar naar een andere gemeente? Dan krijgt u automatisch vermindering van de aanslag voor de rest van het jaar. Als datum van de verhuizing geldt de datum waarop u zich bij de nieuwe gemeente laat inschrijven. Ook als uw hond in de loop van het jaar overlijdt of u op een andere manier afscheid van uw hond neemt ontvangt u een mindering voor de rest van het jaar. Deze wijziging kunt u doorgeven via het afmeldformulier op www.medemblik.nl.

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services