Live Live

De echte hulpsinterklaas woont gewoon in Enkhuizen

Gepubliceerd: Woensdag 05 december 2018 17:02

De echte hulpsinterklaas woont gewoon in Enkhuizen

ENKHUIZEN – Ieder kind heeft recht op een Sinterklaascadeau, dat is het motto van Tessa van der Krogt die het verschrikkelijk vindt dat er kinderen zijn die met lege handen naar school moeten als iedereen op 6 december wat van de Sint gekregen pakjes op school mag laten zien.

Om dit te verwezenlijken is Tessa alweer vijf jaar geleden een Facebookpagina gestart om haar motto over te dragen. Toen der tijd is Tessa hiermee gestart voor KKB Hoorn omdat deze elk jaar een Sinterklaasfeest hielden voor de minder bedeelden. Echter na drie jaar heeft zij besloten om op eigen houtje verder te gaan met de actie maar dan voor de kinderen in Stedebroec en Enkhuizen.

Met behulp van de benodigde instanties en ondernemers uit de buurt is dit ook dit jaar weer een daverend succes geworden. Via de Facebookpagina en publicaties in de krant werden er cadeaus en donaties gevraagd, de donaties werden dan weer gebruikt om aanvullende cadeaus aan te schaffen.

Tevens zijn er mensen opgeroepen die moeten rondkomen aan de onderzijde van de inkomensgrens. Of dit veroorzaakt is door bewind voering, schuldhulpverlening, echtscheiding of een andere oorzaak doet niet ter zake. Om in aanmerking te komen voor de cadeauhulp hoefden er geen bewijsstukken te worden overhandigd, er werd van uitgegaan dat iedereen die hulp aan deze hulpsinterklaas vraagt eerlijk is.

Op 3 december konden de ouders langskomen om de cadeaus voor hun kinderen uit te zoeken. In de Irish pub “de Dubliner” stond het complete arsenaal waar uit gekozen kon worden opgesteld. Een ieder kreeg dan de beschikking (per kind) over twee grote cadeaus, 2 middelgrote cadeaus, een klein cadeau, een boek en pepernoten die ze mochten uitzoeken na de uitleg van de Enkhuizer hulpsinterklaas.

Om er voor de ouders ook een gezellige shop middag van te maken was er voor koffie en muziek gezorgd. Door deze jaarlijkse actie van Tessa kunnen vanavond alle kinderen in Enkhuizen en Stedebroec genieten van de pakjesavond en morgen vol trots hun nieuwe verworven buit aan de andere kinderen in de klas tonen.


Foto: Aangeleverd

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services