Live Live

De Ronde van Noord-Holland (1946 -2018) is gered.

Gepubliceerd: Donderdag 29 november 2018 10:21

De Ronde van Noord-Holland (1946 -2018) is gered.

NOORD-HOLLAND – De Ronde van Noord-Holland heeft een nieuw bestuur. Wat ons gelijk opviel was de naam Tino Haakman uit Enkhuizen. Voor kort nog wielrenner bij de topamateurs en nu werkzaam als ploegleider van de Wielerploeg West-Frisia. Reden genoeg om Tino in Enkhuizen op te zoeken. De ronde wordt 8 en 9 juni gehouden.

Het wordt een Tweedaagse. Met start en Finish in ??????????. Wat we ook aan namen noemden, Tino hield zijn kaken stijf op elkaar. Zaandam zou de meest logische plaats zijn. Want als je de hele binnenstad voor tweedagen kan afzetten voor de Dam - tot Damloop, dan kan dit evenement ook in Zaanstad plaatsvinden. Maar Tino kennende zal hij ook de optie Hoorn wel willen. Tijdrit in de stad en de omloop over het parcours van de West-Friese dorpenomloop. Om de volgende dag door heel Noord-Holland te rijden.
 
Maar waarschijnlijk komt er een hele andere naam uit de bekende hoed en zou Haarlem, als hoofdstad van de provincie en waar ook de grote sponsor zich bevind.; De provincie Noord-Holland. Alleen ligt Haarlem beneden het Noordzeekanaal.
 
Wat we ook probeerde Tino hield de kaken stevig op elkaar waar de ronde start en aankomt. Zaterdag en zondag 8 en 9 juni in het pinksterweekeinde weten we meer.

Verslaggever Bert Putters sprak met Timo Haakman over de nieuwe Ronde van Noord-Holland


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services