Live Live

De Woonschakel neemt drastische maatregelen vanwege brandgevaarlijke cv-ketels

Gepubliceerd: Dinsdag 19 maart 2019 17:07

De Woonschakel neemt drastische maatregelen vanwege brandgevaarlijke cv-ketels


MEDEMBLIK – Albert Gieling, directeur van de Woonschakel, vertelt dit in een interview tegen NH WEEFF. ,,Ik heb direct de uitzending van Kassa teruggekeken en wij, De Woonschakel, zijn zondag direct aan de slag gegaan om maatregelen te treffen,” zegt Gieling.

Zo krijgen alle huurders van De Woonschakel vandaag of morgen een brief waarin staat dat bij hun een CO,- en rookmelder gaat worden geplaatst, mensen die dit niet kunnen afwachten kunnen bij De Woonschakel deze zelf komen ophalen en monteren. Maar ook gaat De Woonschakel nog dit jaar extra onderhoud laten uitvoeren aan de betreffende Agpo Ferroli ketels en in 2020 worden er ruim 300 ketels extra vervangen door het termijn van 17 jaar terug te brengen naar 15 jaar wat een extra investering van ruim 700.000 euro met zich meebrengt.

Gieling zegt op de vraag of De Woonschakel de schade gaat verhalen op de fabrikant dit voor nu geen prioriteit heeft, de prioriteit ligt bij de huurders en de problemen met deze ketels zo goed mogelijk op te lossen. Bij De Woonschakel zijn 2 gevallen bekend dat de ketel vlam heeft gevat, 1 die ook buiten de ketel zelf voor brand zorgde en bij 1 ketel bleef de brand gelukkig binnen de bemanteling van de ketel.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services