Live Live

Dekker grijpt met West-Frisia fraaie dubbel

Gepubliceerd: Maandag 11 september 2017 15:30

Dekker grijpt met West-Frisia fraaie dubbel

REGIO - Andijker Sjors Dekker scoorde zondag op de landelijke Clubcompetitie . Met eindwinst én als West-Frisiaan die het ploegenklassement op zijn naam schreef. De 23 jarige Westfries reed een fenomenaal weekend.

In de ploegentijdrit van 12 km. noteerde de West-Frisia equipe (Dekker, de Rijk, Groot, Ottenbros, Mol en Haakman), 6 tikken achter een jonge Brabantse renner en 2 tellen achter WPGA de 3e tijd. Dekker pakte de leiding.  In de 100 km. eindrit ging Dekker met ploegmaat Dorus de Rijk in de aanval. Ook Zaankanter Jelmer Asjes maakte deel uit van het 4-tal dat een kleine minuut voorsprong pakte. Achter hen ontplofte de koers met alle dynamieken.

In de slotfase zag Dekker zijn moegestreden De Rijk afhaken. Dekker had aan een 2e stek na Asjes genoeg voor eindwinst in de Tweedaagse. De Rijk pakte de 5e stek terwijl ploegmaat Ottenbros als 19e ook binnen de top-20 bleef.  Met winst in het slotweekend maakte West-Frisia zo een enorme sprong in de stand van de Clubcompetitie. Plaats negen werd ingeruild voor plaats vier, waarmee de formatie ook volgend jaar is verzekerd van een felbegeerde startplaats in de Topcompetitie.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services