Live Live

Dertigjarig jubileum Obdamse atletiekvereniging Aro'88

Gepubliceerd: Zaterdag 15 december 2018 10:09

Dertigjarig jubileum Obdamse atletiekvereniging Aro'88

OBDAM – Aro'88 is opgericht in 1988 en staat voor Atletiek Recreatief Obdam 1988. Een groep enthousiaste sporters kwam dat jaar bij elkaar om samen recreatief bezig te zijn. "Obdam was toen nog niet de helft qua grootte van wat het tegenwoordig is", laat René Steur, voorzitter van de atletiekvereniging weten. "In het begin werden de eerste trainingen op de Duinweid gegeven, maar al gauw werd de groep te groot en moest er gezocht worden naar een andere locatie."

Een andere bestemming werd gevonden op het sportcomplex van Victoria O in Obdam. Daar werd een 100 meter baan aangelegd en de faciliteiten voor hoog en verspringen. "In die jaren groeide het ledenaantal gestaag door naar tweehonderd leden met vooral veel jeugd. Het complex was vooral ingericht voor de diverse onderdelen, die met name door de jongeren werden beoefend. De senioren trainden apart en zij deden dat op de openbare weg en op het industrieterrein in Obdam. Deze groep kreeg de naam de Duurdouwers."
Het trainen op de openbare weg was niet bevorderlijk en was, met het almaar drukkere verkeer, niet meer verantwoord. Dat leidde tot een gravelbaan rond om het B-voetbalveld, welke in 2013 in gebruik werd genomen. "Dit was hard nodig voor het voortbestaan van de vereniging, want inmiddels liep het ledental gestaag terug, leden die uit heel Koggenland kwamen. De oorzaak was het grote sportaanbod in de regio en het feit dat men zich tegenwoordig niet meer wil binden. Daarmee vergeet men de voordelen van een vereniging: de trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers om blessures te voorkomen en de veiligheid. Niet in het donker op een polderweg trainen, maar op een verlicht terrein.

Persoonlijke aandacht

Aro'88 is geschikt voor iedere loper, zowel de beginner als gevorderde loper. "Iedereen krijgt persoonlijke aandacht en een aangepast programma. Daarnaast heeft de vereniging ook een 'fit en fun-groep'. Die traint op maandagavond in de gymzaal, voor wie niet zo van lopen houdt, maar wel de spieren wil soepel houden. De duurdouwers trainen op zowel dinsdag- als donderdagavond en voor liefhebbers gaat elke zondagmorgen een groep naar Schoorl, om in dat prachtige gebied te trainen. Ook de jeugd komt aan bod met voor- en najaarswedstrijden."

Aro'88 is vooral bekend van de Polderloop. "Zet het alvast in de agenda, want die wordt volgend jaar op 3 maart gehouden. Een topevenement met voor iedereen wat wils en niemand gaat met lege handen naar huis."
Atletiek Recreatief Obdam 1988 is dertig jaar jong en een kleine gezellige vereniging. Kom eens langs om vrijblijvend kennis te maken met recreatief gezond en veilig sporten. Meer informatie is te vinden op wwwAro88.nl.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services