Live Live

Dijklander Ziekenhuis stelt noodgedwongen nog een paar operaties uit

Gepubliceerd: Dinsdag 14 mei 2019 15:43

Dijklander Ziekenhuis stelt noodgedwongen nog een paar operaties uit

In het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend worden deze week 3 tot 6 operaties uitgesteld wegens een tekort aan personeel. Vorige week waren dit er een stuk meer, dus daarmee lijkt het erop dat de problemen zich oplossen.

Zo meldt mediapartner NH Nieuws. In het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend worden deze week 3 tot 6 operaties uitgesteld wegens een tekort aan personeel. Vorige week waren dit er een stuk meer, dus daarmee lijkt het erop dat de problemen zich oplossen.

In Purmerend en Hoorn worden gemiddeld zo'n 500 operaties per week uitgevoerd. Dus het aantal dat deze week wordt verzet, is daarmee gering ten opzichte van het totaal. In de afgelopen twee weken was het probleem groter, toen werden er nog 2 tot 8 operaties per dag uitgesteld.

Landelijk probleem
Het tekort aan medewerkers op operatiekamers is een landelijk probleem waar ook het Dijklander Ziekenhuis mee te maken heeft. Toen er zich drie medewerkers hadden ziek gemeld, lukte het niet meer om het rooster te vullen en zat er niks anders op dan een aantal niet spoedeisende operaties uit te stellen.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services