Live Live

Dijklander ziekenhuis wil uitstellen kijkoperaties zoveel mogelijk beperken

Gepubliceerd: Maandag 06 mei 2019 14:35

Dijklander ziekenhuis wil uitstellen kijkoperaties zoveel mogelijk beperken

Het Dijklander ziekenhuis hoopt de te verzetten kijkoperaties, zoveel mogelijk te beperken. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan oplossingen voor het personeelstekort op de operatiekamers, maar dit gaat waarschijnlijk nog wel wat tijd in beslag nemen.

Zo meldt mediapartner NH Nieuws. Sinds vorige week heeft het ziekenhuis een aantal kijkoperaties moeten verzetten. Het gaat hierbij om zo'n twee tot acht operaties per dag, over een periode van twee weken. De reden is een tekort aan medewerkers op de operatiekamers.

Ziekmeldingen
Een woordvoerder laat weten dat het een landelijk probleem is, waar ook het Dijklander ziekenhuis mee te maken heeft. Toen ruim een week geleden drie medewerkers van de OK zich ziek hadden gemeld, kwam het ziekenhuis in serieuze problemen. Er leek geen andere optie voor handen dan een aantal kijkoperaties uit te stellen.

Bezorgde telefoontjes van patienten
Het ziekenhuis krijgt veel telefoontjes van ongeruste patiënten die zich afvragen of hun geplande operatie wel doorgaat. "We willen het probleem vooral niet groter maken dan het is. We vinden het heel vervelend voor de getroffen patiënten en hopen echt dat alle operaties vanaf volgende week maandag weer door kunnen gaan."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services