Live Live

Dinosaurus van zes meter te koop voor 100.000 euro: 'het is geen grap'

Gepubliceerd: Woensdag 07 augustus 2019 16:07

Dinosaurus van zes meter te koop voor 100.000 euro: 'het is geen grap'

Bezoekers van handelswebsite Marktplaats keken ongetwijfeld raar op toen ze de advertentie van Andijker Peter Kaagman zagen. Hij verkoopt een metershoog Parasaurolophus dinosaurusbeeld. Vraagprijs 110.000 euro. En volgens Peter is het allesbehalve een grap zo zegt hij tegen mediapartner mediapartner NH Nieuws.

Het dier is tussen de vijf en zes meter hoog en gemaakt van fiberglass en weegt tussen de drie- en vijfduizend kilo. Kosten voor transport en plaatsen zijn niet inbegrepen. De handelaar snapt onze vraag of het een grap is. "We krijgen regelmatig vreemde en grappige reacties. Maar we zijn serieus. Dit is ook niet het enige dier dat we verkopen. We hebben ze in alle soorten en maten. Zo hebben we ook bijvoorbeeld een mammoet."

'we hebben nog grotere beelden'
Maar gezien de vraagprijs is het wel iets voor een beperkte groep liefhebbers. "We hebben er wel eens één verkocht aan een museum. Maar er zijn ook mensen met een privépark in de tuin die zoiets mooi vinden." De Andijker heeft nog een grotere dinosaurus in het assortiment. "Die is zestien meter lang en zes meter hoog." Peter heeft ze niet op voorraad. "Daar zijn ze te duur en te groot voor. Ze kosten tussen de 75.000 en 150.000 euro."

Geleverd in grote containers
De dieren worden geleverd via een bedrijf uit Indonesië legt hij uit. Na bestelling worden ze na zes tot tien weken in grote containers hier naartoe gebracht. Met behulp van een kraan worden ze dan ter plekke in elkaar gezet. "Dat hebben we ook al eens gedaan met een levensgrote rode olifanten voor de deur van een winkel. Dat zijn echte eyecatchers. Maar we hebben ook koeien, geiten en schapen bijvoorbeeld die wat minder groot zijn."

Hij is tijdelijk gestopt met zijn bedrijf en webshop. "Ik verkoop nog wel, maar ben bezig met een nieuw pand. Ik heb wat op het oog met veel ruimte. Ik wil daar dan ook een mammoet en een dinosaurus voor de deur zetten."
Voorlopig zullen we de Parasaurolophus nog niet in Nederland zien. Want het hoogste bod staat op slechts 350 euro.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services