Live Live

Donkerbrug wordt jaar lang vervangen door tijdelijke noodbrug

Gepubliceerd: Zaterdag 11 mei 2019 19:40

Donkerbrug wordt jaar lang vervangen door tijdelijke noodbrug

ENKHUIZEN - Uit onderzoek is gebleken dat er onder de waterlijn van de Donkerbrug stenen loszitten. Nader onderzoek moet tegen het einde van het jaar meer duidelijkheid over de staat van de Donkerbrug geven.

Om meer onderzoek te kunnen doen is het nodig dat er twee stalen damwanden worden geplaatst aan beide kanten van de brug. Hierna zal het waterpeil verlaagd worden zodat er nadere inspectie van de fundering van de brug gedaan kan worden. Tevens zal dan de rioolbuis gerepareerd worden omdat deze ook aan onderhoud toe is.

De werkzaamheden zullen gevolgen hebben voor het verkeer, zoals het er nu naar uitziet wordt op 5 en 6 juni de Donkerbrug helemaal afgesloten, deze dagen zal er dan een tijdelijke brug voor een jaar geplaatst worden. Tijdens de afsluiting zal de oostkant van de Oosterhaven niet te bereiken zijn voor vrachtverkeer dat zwaarder is dan 3,5 ton. Hulpdiensten krijgen ontheffing en kunnen de oostkant wel bereiken in geval dat het nodig is.

Het is de bedoeling dat eind 2020 de werkzaamheden zijn afgerond en de tijdelijke brug weer verwijderd is. Echter door verschillende omstandigheden kan dit uitlopen.

Foto: Wim Langbroek

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services