Live Live

Draka Polymer in Enkhuizen naar rechter om huuropzegging ongedaan te maken

Gepubliceerd: Woensdag 01 mei 2019 12:44

Draka Polymer in Enkhuizen naar rechter om huuropzegging ongedaan te maken

In een eerder stadium was de huur aan Draka Polymer Films al opgezegd door Renolit Nederland die heeft in een verklaring heeft laten weten de panden zelf nodig te hebben.

Voor Draka Polymer Films dat al in uitstel van betaling zat kwam dit nieuws hard en onverwacht aan, verhuizing van het bedrijf naar een andere locatie is iets dat ze absoluut niet konden gebruiken onder de huidige omstandigheden.

Bewindvoerder Alex de groot liet toen al weten dat hij desnoods de stap naar de bestuursrechter zou maken en om ontruiming van het pand te voorkomen een ontruimingsbescherming aan zou vragen voor de duur van drie jaar.

Begin 2019 kwam Draka in de problemen toen er bleek dat het bedrijf te kampen had met een miljoenenschuld. Draka heeft een schuldenlaste van 7,8 miljoen euro die zo even snel was op te lossen.

Nadat verschillende scenario’s de revue gepasseerd waren kwam er een geldschieter uit Brazilië op de proppen die akkoord zou gaan met de schuldeisers. Eén van de voorwaardes was wel een flinke loonsverlaging voor het personeel.

Om te proberen het bedrijf te redden en de werkgelegenheid te garanderen is het personeel akkoord gegaan met de loonsverlaging van 2- tot 9% in ruil voor aandelen. Veel keus had het personeel hier overigens niet in, het alternatief was dat ze anders allemaal werkloos waren geworden.

Wanneer de rechtszaak is en de daaropvolgende uitspraak is nog niet bekend, het blijven voor beide partijen nog even spannende tijden.

Foto: Wim Langbroek

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services