Live Live

Drechterland bindt de strijd aan me de fietsendieven

Gepubliceerd: Vrijdag 19 oktober 2018 05:19

Drechterland bindt de strijd aan me de fietsendieven

DRECHTERLAND - De gemeente Drechterland zet in op bewustwording rondom fietsendiefstal bij station Hoogkarspel. Het stationsgebied heeft al enige tijd de aandacht bij de gemeente en de politie.

Burgemeester Michiel Pijl: “Hoewel er al een dalende lijn zichtbaar is in het aantal fietsdiefstallen, vinden we dat we nog meer moeten doen om het aantal te verminderen. Bewustwording is daar een belangrijk onderdeel van. Maar ook het tegengaan van vandalisme.”

Het team:

  • controleert fietsen op diefstal met behulp van DPC reader en RDW (DPC is een apparaatje dat gestolen fietsen kan herkennen. Ze zijn gekoppeld aan het RDW register en kunnen zowel chips als barcodes uitlezen. In het RDW-register kun je controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat),
  • geeft informatie over sloten en het ART keurmerk (Stichting Art zet zich in om diefstal van tweewielers te voorkomen door meer en betere preventie. Het keurmerk is ontwikkeld waarmee de betere preventiemiddelen kunnen worden onderscheiden),
  • graveert fietsen met een uniek nummer,
  • laat fietsbezitters zelf de status van zijn/haar fiets controleren en geeft tips
    om je fiets goed vast te zetten
  • deelt folders, graveerstickers en zadelhoesjes uit.

Weeff verslaggever Bert Putters nam een kijkje hoe de reizigers hun fiets “veilig” stalden en hoe het team te werk ging donderdagmiddag 18 oktober.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services