Live Live

Ed op den Kelder kan zijn geluk niet op, nieuwe auto dankzij zijn vriendengroep

Gepubliceerd: Zondag 10 februari 2019 06:04

Ed op den Kelder kan zijn geluk niet op, nieuwe auto dankzij zijn vriendengroep

HOOGWOUD - Geen betere vriendengroep dan die van Ed op den Kelder. Dankzij hun harde werk heeft de Hoogwouder vandaag een aangepaste Volkswagen gekregen. Ed verloor 26 jaar geleden zijn linkerarm en -been tijdens een zwaar motor-ongeluk, meldt NH NIeuws

Ed kan zelf niet meer werken, maar is als vrijwilliger betrokken bij allerlei stichtingen in Opmeer en omgeving. Daarvoor is hij geheel afhankelijk van zijn auto. Zijn vorige auto was broodnodig aan vervanging toe. Daarom richtte een groep van zijn vrienden de stichting 'vrienden van Ed' op.

Maandenlang heeft de vriendengroep donaties en sponsors bij elkaar gesprokkeld. Zo werd er een sponsorloop georganiseerd, vroegen ze subsidies aan bij de gemeente Opmeer en zetten ze een crowdfundactie op. En met succes. Ed mocht afgelopen zaterdag onder luid gejuich zijn auto in ontvangst nemen

Myriam de Boer, Ed's jongste zus, zegt super trots te zijn dat de groep dit voor elkaar heeft gebokst. Ed zei het vanmiddag al: 'Dit is zo mooi, daar zijn geen woorden voor'. Myriam is al vanaf het begin betrokken bij het bestuur van de stichting. Lang werd er getwijfeld of ze het geld wel bij elkaar zouden kunnen krijgen, maar volgens haar dacht niemand aan opgeven.

Ontzettend veel geluk gehad
"Het is niet alleen het geld voor een nieuwe auto, Ed heeft maar één kant, daarom moet er echt flink wat aan de wagen worden gesleuteld voordat hij ermee de weg op kan", vertelt ze NH Nieuws. We hebben ontzettend veel geluk gehad dat hij zulke goede vrienden heeft en dat die hem na al die tijd niet hebben laten vallen."

Vrienden van Ed is oorspronkelijk in het leven geroepen voor dit doel, maar blijft ook na vandaag bestaan. Myriam: "De stichting draagt Ed's naam, maar is voor alle mindervaliden en minderbedeelden die onze hulp nodig hebben. We willen mensen blijven ondersteunen." Lachend voegt ze er aan toe: "Hoewel ik niet denk dat we ooit nog zoiets fantastisch voor elkaar krijgen!

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services