Live Live

Eduard van Zuijlen zet in op positieve toekomst van Enkhuizen

Gepubliceerd: Donderdag 03 januari 2019 23:02

Eduard van Zuijlen zet in op positieve toekomst van Enkhuizen

Aan de Breedstraat in Enkhuizen is vanavond de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur van Enkhuizen gehouden. Een iedere inwoner van de gemeente was hiervoor uitgenodigd om dit bij te wonen. Een kleine honderd hadden hieraan gehoor gegeven.

Ontvangst door college van burgemeester en wethouders en enkele dames van de bediening van “het wapen van Enkhuizen”. Vooraf was er voor iedere gegadigde een hapje en een drankje.Om 20:30 zou Eduard van Zuijlen zijn nieuwjaarstoespraak houden. Echter stond waarschijnlijk zijn klokje nog op de “Friese tijd” en begon de toespraak al om 20:05, of er mensen zijn geweest die hierdoor de toespraak gemist hebben is niet bekend.

Eduard van Zuijlen zet in op positiviteit en saamhorigheid, en doet zijn uiterste best om zo snel mogelijk in ons Westfriese stadje te integreren. Hiertoe nodigt hij elke Enkhuyzer uit om hem toe te voegen als vriend op Facebook zodat hij ook online kan zien wat er onder de bevolking leeft en speelt. Tevens zullen op regelmatige basis telkens tien Enkhuyzers bij hem en zijn vrouw aan de spreektafel uitgenodigd worden om hun gevoelens, wensen, en ongenoegens te bespreken onder het genot van een kopje koffie en zelfgemaakte appelgebak.

Eduard gaat zich zoveel mogelijk inzetten om de bekende Enkhuizer producten ook landelijk bekend te maken, zoals bijvoorbeeld de Enza zaden die over de hele wereld verkocht worden, de koeken van Peijnenburg die overal gegeten worden, en de geschiedenis van de VOC.

In zijn betoog weet de burgemeester onder andere te melden “Als mensen Barneveld horen dan denken ze aan kippen, als mensen Lisse horen dan denken ze aan tulpen. Ik vind het een goed streven dat als mensen Enkhuizen horen dat ze dan ook denken aan de veredelde zaadbedrijven die voedsel voor de hele wereld leveren en nautische mogelijkheden die Enkhuizen te bieden heeft”.

Een burgervader van geen woorden maar daden? De toekomst zal het uitwijzen en ondertussen houden wij alle vertrouwen in een goede afloop.

Foto’s: Wim Langbroek

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services