Live Live

Een digilab voor de bibliotheek in Opmeer

Gepubliceerd: Zondag 08 juli 2018 18:56

Een digilab voor de bibliotheek in Opmeer

OPMEER – De bibliotheek in Opmeer heeft tegenwoordig een heus digilab. Een plek voor jong en oud om je digitale kennis te verrijken of om de eerste digitale stappen te zetten.

Wethouder Robert Tesselaar van Opmeer spreekt van een echte verrijking voor de bibliotheek en noemt het een kans voor ouderen en kinderen. De bibliotheek is nu een plek voor kennismaking met allerlei digitale mogelijkheden. Een plek die mogelijk gemaakt is door een nalatenschap van Jan de Beurs die zijn leven lang in de gemeente gewoond heeft.

Wethouder Tesselaar had de eer om het digilab te openen op 4 juli. Hij deed dit letterlijk aan de hand van een robot die reageert op spraak. Bij de vraag ‘Ga je mee?’ rolde de robot met de wethouder mee het digilab in. Een bijzondere omgeving met o.a. mini robots, computers, een 3D printer en een virtual reality bril om op je stoel naar de mooiste plaatsen te gaan. De bibliotheek in Stedebroec heeft al zo’n digilab en daar wordt vooral door de jeugd goed gebruik van gemaakt.

Chantal Trigallez, directeur van de Westfriese bibliotheek: “We willen van het imago af als boekenuitlener. Rondom die kern van boekenuitleen bouwen we een nieuwe schil van nieuwe activiteiten en hopen daarmee een grotere groep bezoekers aan ons te binden. De rijkdom van de boeken blijft zo bewaard en houdt zijn waarde. Zo is de bibliotheek niet meer alleen voor het bevorderen van taalvaardigheid, maar nu ook voor digitale vaardigheden. Zo hopen we dat jongeren en ouderen elkaar ontmoeten in het digilab en elkaar helpen en versterken. Vooral voor senioren is het digitale deel belangrijk. Als je mensen helpt met digitaliseren kunnen ze makkelijker blijven functioneren in de maatschappij. Daarnaast willen we creativiteit verbinden aan technologie. Zo kunnen mensen leren met plezier, want leren is leuk!”

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services