Live Live

Een nieuwe brug over de Langereis naar Veenhuizen

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 17:22

Een nieuwe brug over de Langereis naar Veenhuizen

OPMEER - Recreatieschap West-Friesland is bezig om de vaarroute Rustenburg-Verlaat op te waarderen. Daarom wordt er hard gewerkt aan een nieuwe brug, over de Langereis naar Veenhuizen. Er komt een nieuwe fiets-/voetbrug met een grotere doorvaarthoogte die 2,60 meter moet zijn, zodat het laatste knelpunt in de vaarverbinding tussen Rustenburg en Verlaat wordt opgelost.

Karel Schoenaker van het recreatieschap vertelt dat er nog wel de nodige procedures gevolgd moeten worden. “Er zijn nogal wat partijen betrokken bij dit project. Allereerst waterschap HHNK, die eigenaar is van de brug. Het waterschap is bezig alle wegen, en dus ook bruggen af te stoten. Het is handig als er voor de renovatie van de brug een nieuwe eigenaar is en dat is ook het streven van de betrokken partijen. Verder zijn de gemeenten Opmeer en Heerhugowaard hier bij betrokken.”

"Het Recreatieschap zet in op een fiets/wandelbrug maar of die er komt is nog niet 100% zeker. Dat is aan de gemeenten." Aldus Schoenaker. Een hogere brug is voor de gemeente Opmeer zeer welkom, omdat deze gemeente in het voorjaar van 2019 start met de aanleg van aanlegplaatsen en een boteninlaatplaats. Schoenaker geeft aan dat het Recreatieschap West-Friesland er naar streeft om nog in 2019 te kunnen starten met de renovatie van de brug.

Foto: Theo Annes

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services