Live Live

Een 'Skoftig' boek wat zich afspeelt in Wervershoof: "Herinneringen aan de kermis"

Gepubliceerd: Zaterdag 22 juni 2019 20:45

Een 'Skoftig' boek wat zich afspeelt in Wervershoof:

Het is een populair woord binnen het West-Fries dialect en nu ook de titel van een boek: Skoftig. Het verhaal gaat over een stel jongvolwassenen dat terug gaat naar hun geboortedorp in West-Friesland: Wervershoof.

Schrijfster Marleen Hartog kreeg ooit de tip om met haar boeken dicht bij zichzelf te blijven. "Toen dacht ik, ik ben in Wervershoof opgegroeid, wat nou als ik letterlijk terug ga naar deze plaats in West-Friesland en het verhaal daar laat afspelen."

Kermis
Het boek gaat over een stel jong volwassenen die zoekende zijn en terug gaan naar het dorp waar ze zijn opgegroeid. Het verhaal speelt zich af tijdens de kermis in Wervershoof. "Ik vond gelijk inspiratie toen ik terug ging naar Wervershoof. Vooral de kermis. Het is toch altijd een hoogtepunt in een dorp." Daarnaast laat Marleen ook de West-Friese cultuur terugkomen in het boek. "Toen ik hier nog woonde zag ik die cultuur nooit, maar nu ik buiten de regio woon zie ik dat West-Friesland een heel eigen iets heeft. Dat heb ik geprobeerd te vangen."

"Geeft mij veel herinneringen"
Het boek wordt goed ontvangen door lezers. Tijdens een 'meet and greet' in de bibliotheek in Wervershoof reageren lezers enthousiast. "Ik ben aangenaam verrast door de vlotte schrijfstijl en de spanning die het boek meebracht." Ook kijken lezers met weemoed terug naar vroeger: "Ik kom zelf ook uit Wervershoof en het geeft mij veel herinneringen van de kermis hier."


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services