Live Live

Een vergunning in Hoorn binnen een kwartiertje !

Gepubliceerd: Maandag 04 februari 2019 17:00

Een vergunning in Hoorn binnen een kwartiertje !

HOORN - Op de gemeenteraadsvergadering van 29 januari 2019 heeft VVD raadslid Yousuf Yousufi het initiatiefvoorstel Snelservice vergunningverlening ingediend. Het voorstel werd door de gemeenteraad unaniem aangenomen.

Het College van B&W heeft beloofd om deze service zo snel mogelijk aan de Hoornse inwoners beschikbaar te stellen. Landelijk is uitgebreid onderzoek gedaan naar de beleving van inwoners die een vergunning hebben aangevraagd bij de gemeente. De belangrijkste pijnpunten zijn, dat het te lang duurt, dat het te veel tijd kost, dat de procedure onduidelijk is en dat er te veel leges betaald moet worden.

In Hoorn geldt voor een tiental producten waaronder een dakkapel, een bijgebouw, een erfafscheiding, zonnepanelen, asbest meldingen, kapvergunningen, een vergunningplicht en kan Snelservice vergunningverlening via internet prima ingezet worden. Bewoners kunnen dan eenvoudig thuis via internet een vergunning aanvragen.

De aanvraag wordt direct getoetst aan het bestemmingsplan en welstandsregels en na positieve toetsing verschijnt de vergunning direct in de mailbox van de aanvrager.

Met de Snelservice vergunningverlening wordt de dienstverlening eenvoudiger, goedkoper en sneller voor de Hoornse inwoners. Geen ingewikkelde formulieren meer, minder leges, geen kosten voor het laten maken van tekeningen en direct zien wat de mogelijkheden zijn.

De VVD is blij dat deze lang gekoesterde wens wordt ingevuld!


Foto: Dakkapel.net

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services