Live Live

Eerste paal voor nieuwe woonlocatie Leekerweide in Hoogkarspel

Gepubliceerd: Vrijdag 12 januari 2018 12:54

Eerste paal voor nieuwe woonlocatie Leekerweide in Hoogkarspel

DRECHTERLAND - Op 9 januari werd de eerste paal geslagen voor een nieuwe zorginstelling, die woningstichting Het Grootslag in samenwerking met zorgverlener Leekerweide aan de Streekweg 289 in Hoogkarspel laat bouwen.

Het slaan van de paal vormde het startsein voor de bouw van 27 appartementen en een algemeen gebouw, waar gezamenlijke activiteiten gaan plaatsvinden. Het wordt het nieuwe onderkomen voor 27 mensen met een beperking uit Hoogkarspel.


Het slaan van de eerste paal werd uitgevoerd door de toekomstige bewoners. In drie groepen trokken zij enthousiast aan de touwen die het heiblok op de paal liet denderen. Eerst nog wat onwennig, maar later lieten zij als volleerde bouwvakkers de officiële paal in het ruwe zand verdwijnen. Onder luid applaus van alle toeschouwers toog het gezelschap naar restaurant Van Dis om nog fijn met familie na te praten over de geleverde prestaties.

De toegangsweg naar de appartementen krijgt de naam De Gent. Deze verwijst naar een rijke familie uit Enkhuizen, die op deze plek een buitenverblijf annex boerderij had. De verwachting is dat de nieuwe zorginstelling begin 2019 wordt opgeleverd.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services