Live Live

Eerste paal woon- zorgcomplex 'Weidehof' geslagen

Gepubliceerd: Woensdag 31 oktober 2018 19:52

Eerste paal woon- zorgcomplex 'Weidehof' geslagen

SPANBROEK - Woensdagmiddag sloeg wethouder Robert Tesselaar de eerste, met handafdrukken geverfde paal van het nieuw te bouwen woon en zorgcomplex 'Weidehof' in de wijk Heerenweide in Spanbroek. Hij sprak van een belangrijk zorgcomplex.

“Het is belangrijk om ouderen de regie te laten voeren en dat ze kunnen wonen waar ze opgegroeid zijn.”

Wilgaerden
Directeur van Wilgaerden Iris van Bennekom: “Zandhove is een van de pareltjes van Wilgaerden. Een begrip in Spanbroek. Een gezellig en sociaal wooncomplex. Die sfeer willen we doortrekken naar de nieuwe locatie Weidehof. In Zandhove kunnen we niet meer de zorg leveren zoals je dat tegenwoordig zou willen. Mensen komen steeds later in een verpleeghuis wonen en hebben daardoor zwaardere zorg nodig en ze willen ook meer privacy. Dat kunnen we in het nieuwe pand heel goed aan de mensen bieden."

De Woonschakel

“Het was een moeizaam project, dat uiteindelijk toch in redelijke termijn is opgeleverd.” Vertelt Ab Gieling van de Woonschakel, die het gebouw bouwt en beheert. “We bouwen hier ook gasloos. Toch krijgt ieder appartement haar eigen meter, om zelf o.a. de kamertemperatuur te bepalen. Het is ons grootste project sinds 15 jaar. Het gebouw gaat tussen de 10 en 11 miljoen euro kosten.” “Vandaag hebben we een feestje.” Geeft van Bennekom aan. “Maar wanneer in het voorjaar van 2020 de eerste deur open gaat, vieren we weer een feestje.”

Zandhove
Wilgaerden zoekt samen met de gemeente een goede, nieuwe bestemming voor Zandhove, voor de samenleving van Opmeer. Het moet huisvesting worden waar mensen er met en voor elkaar zijn. Het moet in ieder geval woon- en leefbaar blijven.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services