Live Live

Eerste schepen historische vlootschouw Enkhuizen aangekomen.

Gepubliceerd: Donderdag 09 augustus 2018 19:12

Eerste schepen historische vlootschouw Enkhuizen aangekomen.

ENKHUIZEN - Vrijdag 10 augustus verzamelen zich in Enkhuizen meer dan 75 visser schepen t.b.v. het maritiem festival. De eerst vissersschepen die hieraan gaan deelnemen zijn inmiddels in de haven van Enkhuizen aangekomen. Het is de bedoeling dat uiteindelijk meer dan 75 historische vissersschepen zich verzamelen in het Krabbersgat in Enkhuizen. Dit allemaal ter ere van het vijftigjarig bestaan van de vereniging Botterbehoud (VBB). Tussen 12:00 en 14:00 zal er een vlootschouw plaatsvinden die de grootste is sinds 1930 en tevens zal dit het begin zijn van een festival weekend in Enkhuizen.

Tijdens deze historische vlootschouw zullen veel verschillende schepen de revue passeren waarbij het vlaggenschip van deze parade de palingaak Korneliske Yekes II zal zijn. Deze unieke verzameling van schepen die in het verleden actief waren in het vissen in de Zuiderzee mag u absoluut niet missen.


Bezoekers van het Zuiderzee museum worden in de mogelijkheid gesteld om op een aantal van de historische schepen mee te varen en daarnaast zal een aantal schepen ook weer gaan vissen op het IJsselmeer op de manier zoals dat in vroeger tijden gebruikelijk was.

Er zal worden gedemonstreerd hoe in vroeger tijden visnetten werden geboet en er zullen oud Nederlandse zeemansliederen ten hore worden gebracht. Bezoekers zullen overal op de dijk zeemanskoren tegenkomen die oud Hollandse zeemandsliederen ten gehore zulllen brengen. Kortom een gezellig festival met een snufje nostalgie, geschikt voor elke bezoeker ongeacht leeftijd.

Foto: Wim Langbroek

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services