Live Live

Eerste vergadering Kernraad Wognum in teken van inbraakpreventie

Gepubliceerd: Donderdag 17 januari 2019 06:34

Eerste vergadering Kernraad Wognum in teken van inbraakpreventie

WOGNUM – Gisteravond hield de Kernraad van Wognum de eerste vergadering van 2019. Vanwege het hoge aantal inbraken in het West Friese dorpje was deze gewijd aan het herkennen van verdachte situaties en hoe te handelen.

Uitgenodigd waren wijkagent Pieter Ootes en Medewerker Openbare Orde en Veiligheid Mark Hopman. Een week eerder waren Pieter Ootes en Mark Hopman samen met drie leden van de Kernraad een rondje door het dorp gelopen om op zoek te gaan naar situaties die aandacht vereisen. Een boel inbraakgevoelige/onveilige situaties zijn hiermee aan het licht gekomen en d.m.v. foto’s laten zien aan de aanwezigen.

Het ging hierbij onder andere om poortdeuren die niet afgesloten waren, openstaande ramen, gemakkelijke opstapjes om over schuttingen heen te klimmen of om op bovenverdiepingen te komen enz, enz, enz.

In een presentatie die gegeven werd via de beamer is er uitleg gegeven hoe verdachte situaties te herkennen en hoe hierop te anticiperen. Tevens is de werkwijze van een WhatsApp buurtpreventiegroep en van Burgernet onder de aandacht gebracht. Een boel tips en trucs zijn voorbij gekomen om ervoor te zorgen dat een potentiele inbreker liever uw huis voorbij gaat doordat u maatregelen heeft genomen die inbraak vertragend zijn en een bewoonde indruk van uw woning geven bij afwezigheid.

Het is nu de taak van de leden van de Kernraad om bovenstaande over te brengen op de rest van de bewoners van het dorp zodat het hoge inbraakgehalte van de laatste tijd (acht inbraken in drie maanden) teruggebracht kan worden. Duidelijk was geworden dat een boel geboefte vanaf de A7 naar Wognum komt om zich tegoed te doen in het dorpje en een snelle en veilige vluchtweg terug hebben.

Foto: Wim Langbroek

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services