Live Live

Eerste zege Westfriesland/SEW

Gepubliceerd: Maandag 28 januari 2019 14:27

Eerste zege Westfriesland/SEW

Wognum - Westfriesland/SEW heeft gisteravond haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis werd degradatieconcurrent Foreholte verdiend opzij gezet, 32-28, en lijkt het vertrouwen op handhaving in de Eredivisie een boost gekregen te hebben.

Natuurlijk stond er spanning op de wedstrijd want beide ploegen verkeren in de onderste regionen van de ranglijst. Toch bleek dat sinds de komst van de nieuwe coach Alex Curescu dat de ploeg beter ging spelen en de sfeer beter is geworden in het team. De wedstrijd ging aardig gelijk op waarbij na een kwartier spelen de stand gelijk was, 6-6, maar in het laatste kwart sloeg SEW een klein gaatje en werd de ruststand 16-12.

Na de pauze bleef het spel van de Westfriese dames goed maar na 15 minuten in de tweede helft was de stand weer gelijk, 21-21. Toch toonde SEW veel veerkracht en strijdlust en dat betaalde zich uit in het slot van de wedstrijd want met een prima eindschot won Westfriesland/SEW verdiend met 32-28 en was de eerste zege een feit.

Door deze winst is SEW op basis van doelsaldo van de laatste plaats af in de Eredivisie en speelt het zaterdagavond in Deurningen tegen DSVD, ook een directe concurrent in de strijd om handhaving.

Foto's: Leo Giovannangelo

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl


Na afloop sprak Sport Actueel met Sarah Dekker van Westfriesland/SEW en coach Alex Curescu.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services