Live Live

Eigenaren de Haai teruggefloten door de rechter, huurders blijven waar ze nu zitten.

Gepubliceerd: Zaterdag 09 februari 2019 06:36

Eigenaren de Haai teruggefloten door de rechter, huurders blijven waar ze nu zitten.

HOORN - De fractie van fractie Tonnaer is blij met de uitspraak van de rechtbank in Alkmaar waarin de 2 pandeigenaren van De Haai de huidige drie huurders niet de huur kan opzeggen en de huur voor onbepaalde tijd blijft doorlopen. Volgens de rechter kan er van huuropzegging geen sprake zijn en kunnen de drie watergebonden organisaties gewoon vanuit De Haai hun activiteiten voortzetten.

Rogier Tonnaer: ,,Wij vrezen echter dat die onderlinge harmonie niet wordt gevonden. De mogelijkheid bestaat dat de verhuurder, door bijvoorbeeld geen onderhoud te plegen, dreigen of door een extreme huurverhoging te eisen, langzaam maar zeker de drie huurders het pand uit drijft. De gemeente kan de huurders het best daartegen beschermen door De Haai alsnog aan te kopen.  De oorspronkelijke eigenaar Stichting Regionaal Waterskicentrum Noord-Holland heeft per brieven van 8 oktober resp. 22 december 2016 gebouw De Haai aan de gemeente Hoorn te koop aangeboden. Ondanks deze concrete aanbiedingen heeft wethouder Tap twee keer tijdens raadsvergaderingen verklaart dat De Haai nooit is aangeboden."


Gemeente moet De Haai aankopen

Op eerdere vragen van de Fractie Tonnaer kwam naar buiten dat De Haai al aan de gemeente te koop was aangeboden maar dat dit tot twee keer toe is ontkent door het college. Rogier Tonnaer zegt het vooral heel vreemd te vinden dat de gemeenteraad niet is betrokken in de mogelijke aankoop van De Haai, zeker omdat het pand van strategisch belang is voor de gemeente, omwonenden en de huidige huurders.

Tonnaer wil nu dat de gemeente alsnog met de huidige eigenaren om tafel gaat zitten om proberen het pand over te nemen en mocht het college nog steeds niet tot koop willen overgaan dan zal Fractie Tonnaer met een motie komen waarin het college gaat worden opgeroepen om alsnog het pand over te nemen van de huidige eigenaren.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services