Live Live

Eindelijk glasvezel voor heel Koggenland

Gepubliceerd: Vrijdag 02 november 2018 17:49

Eindelijk glasvezel voor heel Koggenland

KOGGENLAND – In Koggenland wordt binnenkort glasvezel aangelegd. Alle kernen en buitengebieden in de gemeente worden dan voorzien van snel internet. Dat werd tijd ook, volgens wethouder Caroline van der Pol. “Internet is tegenwoordig een must voor alle huishoudens en bedrijven.”

Van der Pol is 5 jaar geleden begonnen met het project en is uiteraard heel blij met het resultaat van de gevraagde 40% aansluitingen, die uiteindelijk toch bereikt is na een verlenging van de inschrijving van enkele maanden. “Vooral de laatste weken liep het erg goed en zo haalden we 41%. Binnenkort begint E-fiber, het bedrijf dat het glasvezelnetwerk aan gaat leggen, met graven. Ik weet dat de raad wel een financiële ondersteuning wilde geven voor het buitengebied. Maar zelfs dat hoeft nu niet. De aanleg kost onze burgers helemaal niets.” Aldus een gelukkige Caroline van der Pol.

Ze vindt het een gouden deal die zonder de inzet van ambassadeurs waarschijnlijk niet gelukt was. Vooral in de Zuidermeer zijn mensen actief geweest. Er is daar een werkgroep opgericht, die de mensen benaderd en geïnformeerd hebben. Koggenland heeft straks de beschikking over een open netwerk, waar providers als KPN en Ziggo gebruik van kunnen maken. Iedereen kan dus zelf blijven besluiten bij wie ze een telefoon-, internet- en/of televisieaansluiting afnemen.
Foto: Theo Annes

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services