Live Live

Elise (19) ruimt vrijwillig kilo's zwerfafval op in Hoorn

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2019 15:45

Elise (19) ruimt vrijwillig kilo's zwerfafval op in Hoorn

Elise van Os (19) maakt zich hard voor het opruimen van het zwerfafval in haar stad Hoorn. Het stoort haar al lange tijd dat er zoveel rommel op straat ligt en dit volgens haar niet goed wordt opgeruimd.

Volgens de Horinees is het een bende in haar stad. Overal ligt zwerfafval en plastic op straat. Ze vindt het zonde dat de gemeente het niet goed opruimt en gaat daarom vaak maar zelf aan de slag.

Vijf kilo afval opgeruimd
Elise maakt graag avondwandelingen en ruimt dan zoveel mogelijk afval. Rondom stadsfeesten zet ze pas echt haar beste beentje voor en gaat ze met een vuilniszak en grijper aan de slag. "De dagen na Koningsdag en 5 mei was het nog steeds zo'n vreselijke bende, dat ik niet eens verder kwam dan de parkeerplaats voor mijn huis. Ik heb daar vijf kilo afval opgeruimd."

Dan maar zelf opruimen
Ze voelt zich genoodzaakt zich hiervoor in te zetten omdat de gemeente volgens haar niet genoeg doet. "Ik zou op 5 mei een avondwandeling maken, zoals ik dat wel vaker doe, maar ik ben maar gaan opruimen. Twee dagen later kwam de gemeente pas met wat zakken en knijpers."

Elise heeft al meerdere keren gebeld en gemaild naar de gemeente. Aan de telefoon werd ze niet verder geholpen en mails bleven onbeantwoord.

Opruimactie
Voor aanstaande zondagochtend heeft Elise nu zelf een opruimactie georganiseerd. Ook hiervoor benaderde ze de gemeente om te vragen of het vuilniszakken wilde sponsoren. Ook vroeg ze de gemeente en HVC of ze misschien de vuilniszakken wilden ophalen als ze klaar waren. Beiden verzoeken werden met een 'nee' beantwoord. Elise vertelt: "We ruimen nu het vuilnis voor ze op. Maar zelfs dan willen ze niet helpen of de vuilnis op komen halen. Dat is niet leuk."

Gemeente belooft hulp
NH Nieuws nam contact op met een woordvoerder van de gemeente Hoorn. Zij betreurt het feit dat Elise niet goed te woord is gestaan en weet niet waar het fout is gegaan. Ze beloven met haar contact op te nemen om haar verhaal te horen. Ook hebben ze toegezegd om voor attributen te zorgen tijdens de opruimactie van aanstaande zondag.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services