Live Live

Enkhuizen geeft cursus AED en reanimatie

Gepubliceerd: Vrijdag 14 september 2018 19:16

Enkhuizen geeft cursus AED en reanimatie

ENKHUIZEN - Weet u al hoe u een hartstilstand of hartinfarct kunt herkennen en welke signalen kunnen wijzen op een hartstilstand bij iemand in uw omgeving of bij uzelf? De gevolgen van het langere of kortere tijd kloppen van een hart kunnen desastreus zijn en ervoor zorgen dat iemand voor de rest van zijn leven ernstig letsel overhoudt of erger nog helemaal niet meer tot leven komt.

Een hartstilstand of hartinfarct kan zomaar iedereen overkomen het maakt hierbij niet uit of u jong of oud bent, in Nederland sterven er per dag ongeveer 35 mensen aan de gevolgen van een hartstilstand. Dit kan zomaar iemand zijn die bij u in de winkel loopt, een voetballer die aan het spelen is op het veld of iemand die bij u thuis op visite is. Het hart is niet selectief in zijn keuze.
Het is daarom van groot belang dat er snel hulp ter plaatse is als iemand dit overkomt. Echter is het aantal mensen dat weet hoe te handelen op zo’n moment niet erg groot terwijl dit wel erg belangrijk zou zijn voor de overlevingskansen van de patiënt.

Gemeente Enkhuizen stelt u nu in de gelegenheid om gratis een cursus reanimatie en AED te volgen zodat u weet hoe u moet handelen als er iemand een hartstilstand of hartinfarct krijgt. Direct hulp van een omstander totdat de ambulance ter plaatse is kan levens redden. Het leren van reanimatie en het bedienen van een AED is voor iedereen eenvoudig en snel aan te leren in een cursus van slechts vier uur tijd. De cursus reanimatie en AED wordt gegeven in november of december, daarna is er jaarlijks een herhalingscursus beschikbaar zodat u het aangeleerde niet vergeet. De herhalingscursussen duren ongeveer twee uur.

Na afronding van de cursus die door gekwalificeerde instructeurs gegeven worden ontvang u een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad. Vanaf eind oktober kunt u zich opgeven via de website www.aed-enkhuizen.nl. Deze unieke kans om bij te dragen tot een veiliger Enkhuizen voor iedereen laat u toch niet liggen, u zou het immers zelf ook fijn vinden als er snel hulp aanwezig is als u door een hartstilstand of hartinfarct wordt getroffen.


Afbeelding: Wim Langbroek

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services