Live Live

Enkhuizense Lieke Klaver is talent van 2017

Gepubliceerd: Maandag 15 januari 2018 05:51

Enkhuizense Lieke Klaver is talent van 2017

ENKHUIZEN - Lieke Klaver uit Enkhuizen treedt dit jaar sterk op de voorgrond. Een West-Fries talent om te koesteren! Direct bij het begin van het jaar tijdens de Nederlandse Kampioenschappen indoor wint zij tot ieders verrassing, ook die van haar zelf, het goud op de 200 meter. Een super prestatie van deze toen nog 18-jarige! De 23,82 op de finish blijkt zelfs bijna een seconde sneller dan de tijd van de nummer twee.

De verhuizing naar Sportcentrum Papendal en de intensieve trainingen daar, doen Lieke blijkbaar goed. Toch blijkt zij puur West-Fries als zij na afloop nuchter stelt: ‘In deze hal in Apeldoorn train ik nu regelmatig. Dus deze baan en dan vooral die bocht, heb ik de laatste tijd goed leren kennen.’

Het winnen van de titels in de categorie Meisjes-A tijdens de Nationale Kampioenschappen outdoor op de 100 én 200 meter bevestigen de progressie die Lieke in het laatste jaar als juniore bij de KNAU laat zien. Ook de 23,84 die zij eind mei outdoor loopt in België laat zien dat de eerdere indoor titel geen toeval is.

De SAV-atlete kent dit jaar ook een excellente exposure omdat haar beeltenis verschijnt op de cover van het magazine Runners World Magazine.

Natuurlijk blijven de prestaties van Lieke op de baan het belangrijkste. Dat weet het ‘trainingsbeest’ Lieke. Daarom zijn de uitmuntende, fraaie klasseringen die zij haalt bij de Europese Jeugd Kampioenschappen in Italië de kersen op de taart dit jaar. In de categorie onder 20 jaar op de 200 meter 6e worden en 8e worden bij de estafette, 4 x 100, laten zien dat Lieke aansluiting heeft bij de Europese top.

Haar trainer, Rogier Ummels, roemt haar effort die zij toont in de trainingen: ‘De wil die zij laat zien, gekoppeld aan de goede basis en het atletische lijf vormen samen een pracht geheel voor een goede toekomst. Deze atlete leeft echt voor de topsport, dat is niet altijd even gemakkelijk voor een 18/19-jarige, maar zij doet het!’

Dankzij de intensieve begeleiding op Papendal én haar West-Friese roots heeft de jury alle vertrouwen in een gouden toekomst voor Lieke! De nominatie ‘Sporttalent van 2017’ is voor Lieke Klaver meer dan terecht!

De prestaties van Lieke in het sportjaar 2017:

  • Nederlands Kampioen 200 m indoor bij senioren (februari); dit met 23,82;
  • Nederlands Kampioen 100 m outdoor Meisjes A
  • Nederlands Kampioen 200 m outdoor Meisjes A
  • 6e 200 m Europese JK Atletiek Italie (jul) < 20 jaar
  • 8e estafette 4x 100 m Europese JK Atletiek (ca. 24 jul) < 20 jr

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services