Live Live

Enkhuizer kinderen zwemmen ruim 8000 euro bij elkaar tijdens Sponsorplons

Gepubliceerd: Zondag 03 februari 2019 00:07

Enkhuizer kinderen zwemmen ruim 8000 euro bij elkaar tijdens Sponsorplons

Enkhuizen – Grote drukte in het recreatie bad van Enkhuizen vanmiddag. Bijna tweehonderd sportieve kinderen deden mee aan de “Sponsorplons” om hiermee zoveel mogelijk geld op te halen voor verschillende goede doelen.

Het evenement dat georganiseerd is door Rotary Enkhuizen was dan ook zeer populair. Om kwart over vier werd de aftrap gegeven, voorafgegaan door de bekende Nederlandse zwemmer Joost Reijns ginen bijna tweehonderd kinderen het water in om in drie kwartier tijd zoveel mogelijk baantjes te trekken. Alle zwemvormen waren toegestaan, borstcrawl, schoolslag, rugslag en noem maar op. Een lange stoet met kinderen ploeterde zich langs de zes banen van het zwembad. Aan het eind konden ze hun stempelkaart laten knippen om vervolgens aan een nieuwe ronde te beginnen.

Het geheel werd opgezweept door spannende muziek gedraaid door DJ Wout, en voor de mensen die op de kant bleven was er een goochelaar aanwezig en een ballonen kunstenaar. De balletschool gaf een les in streetdance en Berend Botje had een knutselhoek georganiseerd. Ondertussen werden er goodiebags verspreidt door de Rabobank.

Na drie kwartier zwemmen stapten alle kinderen trots het water uit en was er ruimte voor ze om nog even een tijdje te gaan vrij zwemmen. Voor alle deelnemers aan de sponsorplons waren er na afloop twee vrijkaartjes voor het zwembad beschikbaar en een verloting van leuke spulletjes.

De opbrengst van de sponsorplons gaat dit jaar naar de onderstaande vijf goede doelen.

1: Zwemles voor kinderen die daar nu niet naartoe kunnen.
2: Drijvend fun-speeleiland voor Recreatiebad Enkhuizerzand.
3: Steun aan de Enkhuizer Zwemverenging (EZV) en de Vrijwillige Reddingsbrigade Enkhuizen.
4: Speciale zwemhulpstukken voor mensen met een handicap.
5: Twee vrijkaartjes voor iedere deelnemer van de sponsorplons.

Het totale evenement werd gezellig aan elkaar gepraat door Divera Hansen en is zeker voor herhaling vatbaar gezien de belangstelling en gezellige middag.

Feiten op een rij over de sponsorplons 2019

200 kinderen namen deel
Groep 3-4: 83 kinderen
Groep 5-6: 68
Groep 7- 8: 51

In 2018 zwommen 113 kinderen mee, dus het aantal is bijna verdubbel
Het totaalbedrag in 2018 was ongeveer € 4200
Het totaalbedrag in 2019:ruim 16.000 (verviervoudigd)
Waarvan ruim 8.000 door de kinderen bijeen gezwommen

En ruim 8.000 door de sponsorcommissie van de Rotary bijeen gebracht (sponsoren staan op de website, zowel cash bijdrage als in naturas de levering van goederen/ drukwerk, banners, etc)

Kinderen zwommen dus gemiddeld € 40,
Het hoogste bedrag dat een kind heeft opgehaald is 179,50
Het meeste aantal gezwommen baantjes is 48 (meerdere kinderen)

Het was deze keer de 23 maal dat de sponsorplons heeft plaatsgevonden, het 25 jarig jubileum zal zijn in 2021. Over de invullen van dit jubileum wordt momenteel al hard nagedacht.

De verdubbeling van het aantal kinderen dit jaar is omdat vooraf meer aandacht is besteed op de scholen. De scholen kregen met kerst een grote zalm aangeboden voor de kerstborrel. En de sponsorkaarten werden persoonlijk aangeboden vorige maand met appeltaarten voor de teams. De banners zijn ook persoonlijk door Rotarians neergezet op de scholen. Ook de extra media aandacht dit jaar heeft bijgedragen tot een groter aantal deelnemers.

Kortom: een geslaagd evenement dat Rotary Enkhuizen verder gaat uitbouwen! De Sponsorplons 2.0 biedt perspectief voor de toekomst.

Foto’s; Wim Langbroek

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services