Live Live

Enkhuizer voetbaltenues komen aan in Rwanda

Gepubliceerd: Dinsdag 13 augustus 2019 17:12

Enkhuizer voetbaltenues komen aan in Rwanda

ENKHUIZEN - Stichting Geloof Hoop en Liefde heeft voetbaltenue's ingezameld bij V.V. Dindua in Enkhuizen, om deze vervolgens persoonlijk in Rwanda af te leveren. Inmiddels is de kleding op de plaats van bestemming en daar zijn de plaatselijke kinderen maar wat blij mee.

"Bedankt! Bedankt! Bedankt!", roepen de Rwandese kinderen en tieners op een video die is gedeeld op Facebook. Dit meldt mediapartner NH Nieuws. 

"Ze zijn er ontzettend blij mee en de spullen worden bij elke wedstrijd weer gebruikt", staat er in het bericht. De van oorsprong uit Rwanda afkomstige initiatiefnemer Peter Gatete vertelt aan NH Nieuws dat zijn dochter de shirtjes heeft opgehaald en naar Rwanda is afgereisd om ze te overhandigen.

Volgens voorzitter van V.V. Dindua Pieter Veenstra, is alle lof voor de stichting die dit initiatief heeft opgezet. "Ze benaderen ons dan of er nog spullen zijn die we niet meer gebruiken. Wij doen soms tenue's weg na drie jaar gebruik. Het is gaaf om te zien dat het gewoon nog zo bruikbaar is."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services