Live Live

Enkhuizers niet bang ondanks inbraak golf

Gepubliceerd: Woensdag 12 december 2018 22:55

Enkhuizers niet bang ondanks inbraak golf

ENKHUIZEN – Vanwege het sterk toegenomen aantal inbraken afgelopen jaar is er op initiatief van gemeente Enkhuizen een inbraakpreventie avond georganiseerd in samenwerking met politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Vooraf aanmelden voor bijwonen van deze avond was noodzakelijk omdat er slechts honderd plaatsen beschikbaar waren. Ondanks dat er op regelmatige basis verscheidene berichten in de media waren verschenen voor deze informatieve bijeenkomst hadden slechts 34 personen zich voor deze avond aangemeld waarvan er 22 kwamen opdagen.

Om de belangrijkheid van het onderwerp te benadrukken werd de bijeenkomst geopend door de loco burgemeester van Enkhuizen Dorus Luycks die de belangstellenden hartelijk verwelkomde en uitleg gaf over het groeiende aantal inbraak gevallen en wat er aan gedaan wordt en aan gedaan kan worden.

Ondanks de lage opkomst heeft politie en CCV er alles aan gedaan om de gegadigden de werk- en denkwijze van een inbreker uit te leggen. Tips en trucs aangereikt om woninginbraak te voorkomen en/of te vertragen, en een boel informatie gegeven hoe verdachte situaties in de eigen woonomgeving te herkennen en te melden. Na afloop werd het team van politie en CCV dan ook op een luid applaus getrakteerd.

Alle belangstellenden van de avond gingen naar huis met een goody bag en is een gratis veiligheidsscan van hun woning aangeboden die spoedig zal plaatsvinden.

Foto: Wim Langbroek

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services