Live Live

Fair Play Cup West-Friesland voor Berkhout

Gepubliceerd: Maandag 01 oktober 2018 14:58

Fair Play Cup West-Friesland voor Berkhout

BERKHOUT - Zondag kreeg voetbalvereniging Berkhout voor de competitiewedstrijd tegen Sint Adelbert de Fair Play Cup 2017-2018 uitgereikt door de voorzitter van Scheidsrechtersvereniging COVS, Jan Dijkstra. Berkhout had met 0,69 aan coderingspunten het laagste gemiddelde per wedstrijd.

De Fair Play Cup is gebaseerd op het aantal rode en gele  kaarten die een club verzameld tijdens een seizoen. Daar wordt mee gerekend en daar komt een codering uit. Hoe lager, hoe beter de score. Voorzitter Jan Dijkstra van de COVS: "We vragen alle cijfers op bij de tuchtcommissie in Zeist. Daar rolt een uitslag uit. We sturen iedere vereniging ook de eigen score. Wanneer die score hoog uitvalt kan dat reden zijn voor een vereniging om maatregelen te nemen. Gele en rode kaarten horen net als doelpunten bij het spel, maar op deze manier  hopen we de clubs te wijzen op excessen."

Berkhout had de beste score. Nummer 2 was afgelopen seizoen MOC uit Midwoud met een score van 0,88 en de nummer 3 was AGSV uit Aartswoud met een score van 0,92. De slechtst scorende club wordt nooit genoemd in de pers maar de uitslag  van deze club week met een score van 2,61 niet erg af van het gemiddelde.

Foto: Theo Annes

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services