Live Live

Familie verongelukte Maurycy wacht nog steeds op een sorry van partycentrum Happy Days

Gepubliceerd: Woensdag 06 juni 2018 19:23

Familie verongelukte Maurycy wacht nog steeds op een sorry van partycentrum Happy Days

GROOTEBROEK Partycentrum Happy Days uit Grootebroek heeft nog altijd geen contact opgenomen met de familie van de verongelukte Maurycy. Gisteren besloot het OM het partycentrum en de buitenschoolse opvang Small Steps strafrechtelijk te vervolgen.. Volgens zijn oom Vincent Pover was dat een passend moment om door het stof te gaan.

"Enerzijds verrassend dat ze niet hebben gereageerd, anderzijds had ik ook niet anders verwacht. Met name Happy Days heeft nooit van zich laten horen. Geen telefonisch contact, geen bloemetje of een kaartje: er is nooit een oprechte sorry geweest", legt Pover uit aan NH Nieuws.

Van kinderopvang Small Steps heeft de familie destijds wel een steunbetuiging gekregen. Toch maakt die aandacht voor de familie geen verschil in de straf die ze zouden moeten krijgen. De inzet is dat alle verdachten, dus ook de leidster van Small Steps, achter de tralies verdwijnen. "Als je met een klas van veertien kinderen naar een Happy Days gaat, waar je niet ten alle tijden bij aanwezig kan zijn, dan moet je als kleuterleidster om extra personeel vragen bij de directie."

Dodelijke val van klimtoestel

Het Openbaar Ministerie besloot maandag de twee instanties strafrechtelijk te vervolgen voor de dood van de 4-jarige Maurycy. Het jongetje overleed aan zijn verwondingen toen hij in december 2015 van een klimtoestel viel. Twee medewerkers van Happy Days en één leidster van de buitenschoolse opvang Small Steps worden verdacht van dood door schuld.

Voor de familie was het besluit een opluchting, maar tegelijkertijd ook enorm heftig. "De ouders waren ontroostbaar toen ik het hen meldde. Het was een heel hevig samenkomen. En voor hen natuurlijk een bevestiging dat er veel fouten zijn gemaakt."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services