Live Live

FC Medemblik start voetbalseizoen met overwinning

Gepubliceerd: Maandag 27 augustus 2018 09:08

FC Medemblik start voetbalseizoen met overwinning

MEDEMBLIK - Op zaterdag 25 augustus stond de eerste derby van het prille voetbalseizoen op het programma: Opperdoes 2 tegen FCMedemblik zat. 2.

Rond de klok van 12 uur werd er afgetrapt op de prima bespeelbare grasmat. Aan de kant van de zwart witte formatie enkele opvallende mutaties t.o.v. afgelopen seizoen: debutanten Maurice Verschoor en Dennis Oud speelden een zeer verdienstelijke wedstrijd. Met verder een aantal vaste basisklanten van het afgelopen seizoen werd er bij vlagen zeer goed voetbal op de mat gelegd met prachtige aanvallen. Voor de jongens die vandaag ontbraken zal het nog een flinke klus worden om zich bij de eerste elf te spelen.

Na een gelijk opgaand eerste kwartier was het Opperdoes dat uit het niets op voorsprong kwam. Een schoonheidsfoutje van Rick Kuipers, die zoals altijd met veel vertrouwen speelde, leidde de 1-0 in. Dit bracht FCMedemblik niet uit balans en al snel werd de gelijkmaker genoteerd. Na een mooie bal vanaf het middenveld door John de Wit, bereikte Thomas Stam de achterlijn. Een loepzuivere trap, zoals hij dat goed kan, kwam terecht bij Jim Bos, die de keeper kansloos liet. Voor Jim een fantastisch moment, aangezien hij eerder nog voor de tegenpartij speelde. Na lang onderhandelen koos hij er echter voor om zijn geluk te beproeven bij FCMedemblik. Hopelijk houdt hij dit niveau voor langere tijd vast! Alleskunner Michael Kune zette niet veel later met een uitgekiende pass Thomas Stam alleen voor de keeper. Met een mooie lob verschalkte hij de keeper: 1-2. De 2-2 kwam vrij snel daarna. Na een corner werd de bal keurig ingeschoten. Dit is nog een punt van aandacht voor het team. De komende weken zal op de training aandacht geschonken worden aan de dode spelmomenten.

De 3-2 voor Opperdoes, na weifelend optreden achterin, viel vervolgens 10 minuten voor rust. Nog voor de rust werd de gelijkmaker genoteerd. Niels Botman, die voor zijn plek links op het middenveld strijdt, zette met een sublieme stiftbal John de Wit voor de keeper. Die wist zich wel raad met deze kans en met een lob verschalkte ook hij de keeper. De keeper raakte dusdanig gefrustreerd dat hij zichzelf blesseerde door met zijn hand op de paal te slaan.

Na de rust een ander spelbeeld met totale controle van FCMedemblik, niet in de eerste plaats door good old Richard Vijn, die de gelederen kwam versterken. Met een hoeveelheid technische bagage en spelinzicht schakelde hij de spits van Opperdoes met gemak uit en was hij de eerste man in de opbouw. Verder haalde Robin Hoeve, Johan ‘Jopie’ Pronk en captain Sven Stapel een dusdanig niveau dat er voor Opperdoes weinig eer te behalen meer viel. Het wachten was op meer goals van FCMedemblik. Deze goal viel vrij snel door een fantastisch actie van Eduard Dalhuijsen. Aangespeeld door Niels Botman, ging Dalhuysen op avontuur. Hij stuurde zijn man het bos in en schoot onberispelijk raak: 3-4.

Vervolgens werd er volop gewisseld aan beide kanten. De leeggespeelden Maurice Verschoor en Dennis Oud gingen moe maar voldaan naar de kant. Het slotakkoord was wederom voor FCMedemblik. Na een vlotlopende combinatie werd er via Niels Botman en John de Wit teruggelegd op Michael Kune, die met een fantastische wreeftrap vanaf een meter of 20 de keeper volledig kansloos liet. Niet veel later floot de goed leidende scheidrechter Kok de wedstrijd af: 3-5.

De kop is er af, volgende week begint het bekeravontuur, thuis om 14.30 uur tegen het sterk geachte ADO’20 2.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services