Live Live

Februari verenigingenmaand in het Zuiderzeemuseum

Gepubliceerd: Dinsdag 29 januari 2019 11:33

Februari verenigingenmaand in het Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN - De maand februari staat voor het Zuiderzeemuseum in het teken van verenigingen. Bezoek op zaterdag 9 februari de Verenigingendag of kom tijdens de weekenden van de voorjaarsvakantie naar het binnenmuseum en ontvang 50% korting op de entreeprijs.

Tijdens de verenigingendag worden de clubs, die de hoofdrol spelen in de tentoonstelling Mooi samen, in de schijnwerpers gezet. Een aantal van hen is aanwezig om meer over hun eigen vereniging te vertellen. Ook kun je op de foto met jouw eigen vereniging. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum, maar let op, want vol is vol.

De verenigingenmaand hoort bij de tentoonstelling Mooi samen met foto’s van het verenigingsleven door fotografen Koos Breukel en Sander Troelstra. Ontdek waarom mensen lid worden van een vereniging en zich hiervoor soms jarenlang inzetten. Luister naar hun persoonlijke verhalen en kom erachter wat de leden van al die oude en nieuwe clubs langs de kusten van de vroegere Zuiderzee verbindt.

Programma Verenigingendag
Tijdens de Verenigingendag verzorgt Showband Urk de muziek en vindt er een heuse bingo plaats. Je kunt ook nog eens leuke prijzen winnen. Appgroep Kiten Nu is de hele middag aanwezig met een aantal leden om hun kite spullen te tonen en te vertellen wat het kiten precies inhoudt. Maak kennis met KNRM Station Medemblik en ontdek de drijfveren achter dit reddingsstation.

Tevens is er een fotograaf aanwezig om foto’s te maken van de aanwezige verenigingen. Een leuke herinnering aan een speciale verenigingendag!

- 12.00 uur: Bingo, eerste ronde
- 13.00 uur: Optreden Showband Urk
- 14.00 uur: Bingo, tweede ronde
- 14.30 uur: Optreden Showband Urk
- 15.00 uur: Bingo, extra ronde voor boodschappen pakket
- 15.30 uur: Jeugd Raad van Elf Carnavalsvereniging de Vestingnarren uit Naarden
- 16.00 uur: Optreden Showband Urk
- 16.30 uur: Jeugd Raad van Elf Carnavalsvereniging de Vestingnarren uit Naarden

Korting op entreeprijs
Tijdens de Verenigingendag en weekenden van de voorjaarsvakantie (9, 16 en 17, 23 en 24 februari) ontvangen alle leden van verenigingen 50% korting op de entreeprijs van het binnenmuseum op vertoon van je clubpas, voetbaltenue, dwarsfluit of ander herkenningsmiddel van je club.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Jong en oud komt hier in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten bij een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische schepen. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2016 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit tot een van de beste musea van Nederland. In 2017 en 2018 heeft het museum deze hoge waardering behouden.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services