Live Live

Fietsendiefstal en drankrijden in Enkhuizen fors toegenomen

Gepubliceerd: Donderdag 02 mei 2019 15:06

Fietsendiefstal en drankrijden in Enkhuizen fors toegenomen

De politie eenheid Noord Holland Noord heeft vier factsheets vrijgegeven met daarin de stijging en daling van de misdaadcijfers in het disctrict. De getallen van 2018 zijn hierbij vergeleken met de getallen van 2016 en 2017 om zo de dalingen en stijgingen te constateren.

Ondanks dat er een grote daling was bij het openlijk geweld en bedreigingen, respectievelijk met 38 en 32 procent zijn er ook een aantal forse stijgers. Met name laten het aantal fietsendiefstallen en aangehouden drankrijders een forse stijging zien.

Het aantal fietsendiefstallen is gestegen met maar liefs 78%, tegenover 63 aangiftes in 2017 zijn er 112 aangiftes gedaan in 2018. De meeste aangiftes van ontvreemde fietsen kwamen van fietsen die op het Venedie in in de stationsregio gestald waren. Vorig jaar november waren er nog fracties in de gemeenteraad die aangedrongen hadden op camerabewaking bij het station maar vooralsnog is dat er niet van gekomen. Of de nieuwe cijfers reden zijn om op korte termijn wel voor camerabewaking te zorgen in het stationsgebied is onbekend.

Een ander opvallende stijging zat er in het aantal aangehouden drankrijders, in 2017 werden er nog 18 chauffeurs onder invloed geconstateerd terwijl dit er in 2018 al 30 waren. Dit is een forse stijging van 67%. Of de stijging van het aantal verkeersongevallen (van 63 naar 72) hier rechtstreeks de oorzaak van is dat is onbekend.

Foto: Wim Langbroek

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services