Live Live

Fietspad dijk Lelystad – Enkhuizen compleet afgesloten

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 11:41

Fietspad dijk Lelystad – Enkhuizen compleet afgesloten

ENKHUIZEN - Het fietspad tussen Lelystad en Enkhuizen is volledig afgesloten in verband met de werkzaamheden aan de Houtribdijk. De aannemer heeft een gratis pendeldienst ingesteld voor fietsers en bromfietsers. Vanaf 1 juli 2019 is het fietspad definitief weer beschikbaar.

De pendeldienst rijdt 24 uur per dag, met wachtruimtes in Lelystad (bij parkeerplaats richting Hurkende man) en bij het naviduct in Enkhuizen. Bel vooraf het telefoonnummer 0527-616336; kies optie 1 en vermeld Pendeldienst Houtribdijk en de opstapplaats (‘Enkhuizen’ of ‘Lelystad’). De aanrijtijd kan variëren van 10 minuten tot 45 minuten.

Het fietspad gaat tijdelijk dicht omdat Rijkswaterstaat de Houtribdijk versterkt met zand en steen aan de IJsselmeerzijde. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de dijk aan de veiligheidsnormen voldoet. De werkzaamheden duren tot medio 2020. Het deel tussen Lelystad en Trintelhaven krijgt zo'n 1,2 miljoen ton nieuwe breuksteen (kleine steenblokken). De Houtribdijk is smal; omdat de N307 de komende jaren open blijft voor het autoverkeer heeft aannemer de ruimte op en naast het fietspad nodig om zijn werk te kunnen doen. Ook gebruikt de aannemer het fietspad voor de aan- en afvoer van materieel en stenen.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services