Live Live

Fietstour moet Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland verbinden

Gepubliceerd: Vrijdag 03 mei 2019 11:52

Fietstour moet Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland verbinden

Al jaren werken Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland (SED-gemeenten) ambtelijk samen. Maar een echt saamhorigheidsgevoel is er nog niet. En daar wil Toerclub Grootebroek al fietsend verandering in brengen.

Bedoeling van de SED-fietstocht op 19 mei is volgens voorzitter Peter Kaagman om inwoners en clubs in de drie gemeenten wat meer met elkaar te verbinden, zo meldt mediapartner NH Nieuws. "De burgers hebben nog helemaal geen gevoel bij de SED. Toch krijgen we er met zijn allen wel steeds meer mee te maken. Zo moest ik als inwoner van Stede Broec laatst ook naar het gemeentehuis in Drechterland om iets te regelen", aldus Kaagman.

Burgemeesters Enkhuizen en Stede Broec doen mee
Ondanks dat de betrokken gemeenten tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 er nog niet over willen praten, is volgens de voorzitter van toerclub een volledige fusie onvermijdelijk. "Dus we kunnen maar beter alvast een beetje met z’n allen aan het idee wennen. We hebben alle verenigingen in de drie gemeenten actief aangeschreven met de vraag om met de tocht mee te doen. Ook de burgemeesters van Enkhuizen en Stede Broec hebben al toegezegd mee te fietsen. En natuurlijk zijn alle inwoners welkom."

De start is bij de SAV-kantine aan de Raadhuislaan in Grootebroek. Er is een route van 25 en 40 kilometer. Inschrijven kan via: www.toerclubgrootebroek.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services