Live Live

Flessenactie Gymnastiekvereniging “Victor” Obdam

Gepubliceerd: Dinsdag 11 december 2018 07:32

Flessenactie Gymnastiekvereniging “Victor” Obdam

OBDAM - Ook dit jaar komen kinderen en ouders van Gymnastiekvereniging “Victor” Obdam weer bij u langs om statiegeldflessen op te halen. Zoals altijd op de dag na Kerst, dus op donderdag 27 december 2018.

Om 10.00 uur verzamelen de jeugdleden en ouders in de gymzaal. Na uitleg over de actie worden de kinderen in groepjes verdeeld en gaan met een ouder op pad. Voorzien van lege kratten, tassen en grote plastic zakken komen ze bij de bewoners van Obdam aan de deur. Als u niet thuis bent kunt u de flessen in een tas of doosje bij de buitendeur zetten, dan nemen de kinderen ze mee. Sommige mensen hebben geen statiegeldflessen en geven wat geld. Ook staat er de hele maand december een grote krat bij de ingang van de gymzaal om flessen in te leveren.

De flessen worden verzameld in de schuur van Jan van Langen aan de Burgemeester de Boerlaan 10. Daar worden ze geteld en in zakken gedaan. De bierflesjes worden in kratten gedaan. En ook het ontvangen geld wordt hier verzameld. ’s Middags mogen alle flessen bij de Deka Markt in Obdam worden ingeleverd en wordt het statiegeldbedrag in ontvangst genomen. Deze actie is onder meer bedoeld om financieel rond te komen en eventueel voor de aanschaf van nieuw materiaal.

De doppen worden van de flessen afgedraaid en opgespaard. Deze gaan naar KNGF Geleidehonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding, welke gebruikt wordt voor de opleiding van de geleidehonden.
De kinderen en ouders krijgen bij terugkomst warme chocomel of limonade met wat lekkers. Voor alle kinderen die geholpen hebben is er ’s middags van 13.30 tot 16.00 uur een gyminstuif in de gymzaal. En, er is ook ieder jaar een prijsvraag voor de deelnemende kinderen met drie hele leuke prijzen!

Dus de organisatie hoopt dat alle kinderen komen helpen en hun broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes etc. meenemen. Zo is de klus snel geklaard!

Gymnastiekvereniging “Victor” Obdam is een zeer actieve vereniging. Kleutergym voor kinderen vanaf 3 jaar, recreatief turnen voor de basisschooljeugd en voortgezet onderwijs, free running en aerial dancing. Op dit moment heeft de vereniging een grote selectie turngroep van bijna 40 meiden! Er is conditietraining en er zijn fitheidslessen voor senioren vanaf ± 30 t/m ± 80 jaar! Al deze lessen worden gegeven door gediplomeerde, gedreven mensen die met veel enthousiasme voor hun groep staan. 

Neem eens een kijkje op de website www.victor-obdam.nl . Of kom eens kijken in de gymzaal aan de Van Wassenaerstraat 14 in Obdam en doe mee!

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services