Live Live

Fractie Tonnaer: Hoorn moet ingrijpen bij muziekschool Gerard Boedijn

Gepubliceerd: Woensdag 21 november 2018 09:12

Fractie Tonnaer: Hoorn moet ingrijpen bij muziekschool Gerard Boedijn

HOORN - De Fractie Tonnaer wil dat de gemeente Hoorn gaat inrgijpen bij Muziekschool Gerard Boedijn vanwege het achterwege blijven van o.a. het jaarverslag 2017, de jaarrekening over 2017 en de begroting over 2018. Pas na mondeling aandringen heeft het college op 8 oktober deze stukken mogen ontvangen maar al snel bleek dat het jaarverslag over 2017 niet compleet is.

Het college heeft hierop zonder de gemeenteraad hierbij te betrekken besloten het oude uitvoeringsovereenkomst met 1 jaar te verlengen. Fractie Tonnaer zet ook vraagtekens bij de manier waarop de muziekschool vier nieuwe bestuursleden heeft kunnen werven, zij vermoed dat de nieuwe bestuursleden van binnen de muziekschool zelf komen en niet zoals de bibliotheek het doet via een open sollicitatieprocedure. 

Fractie Tonnaer wil nu van het college weten hoe lang en hoe intensief het college de ontwikkelingen bij de muziekschool volgt en waarom de overeenkomst automatisch is verlengd maar ook waarom de gemeenteraad vrijwel nergens over is geïnformeerd, en waarom het zolang heeft geduurd waarom de stukken bij de gemeente werden aangeleverd. 

Fractie Tonnaer is ook benieuwd hoe het college denkt over de algemene financiële positie van de muziekschool en wil dat het college een onafhankelijjk onderzoek start naar de financiële situatie bij Boedijn. 

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services