Live Live

Fractie Tonnaer wil Bedrijventerrein Gildenweg omtoveren naar woonwijk.

Gepubliceerd: Donderdag 10 januari 2019 07:32

Fractie Tonnaer wil Bedrijventerrein Gildenweg omtoveren naar woonwijk.

HOORN - De inwoners van Blokker zijn het dagelijkse verkeersoverlast meer dan zat en voeren al geruime tijd actie om de politiek in Hoorn en Drechterland te dwingen iets aan dit probleem te doen.

De Fractie Tonnaer kwam in 2018 al met het plan om op termijn het hele Bedrijventerrein Gildenweg te sluiten en daar een woonwijk van te gaan maken die aansluit op de huidige bebouwing van Oosterblokker, Kersenboogerd, Bangert en Oosterpolder. In totaal kunnen op deze locatie dan 250 woningen worden gebouwd.

Nico Oudheusden en Roger Tonnaer willen nu dat de colleges van Hoorn en Drechterland samen met de bewoners van de Gildenweg naar een oplossing gaan zoeken die op korte termijn de overlast al voor een deel gaat wegnemen.

Rogier Tonnaer: ,,De bewoners willen de verkeersoverlast bestrijden door te pleiten voor de aanleg van een tunnel tussen bedrijventerrein Gildenweg en De Strip in de wijk Bangert en Oosterpolder. Onze fractie is van mening dat de klachten van de bewoners serieus moeten worden genomen, maar dat de voorgestelde oplossing om het vrachtverkeer via De Strip te laten rijden ongewenst is. Wij begrijpen niet dat de bewoners de overlast van het vrachtverkeer willen afwentelen op de bewoners van Bangert en Oosterpolder om er zelf vanaf te zijn."

Tonnaer vreest dat als de bewoners als enige oplossing de aanleg van een tunnel zien de bestrijding van het overlast niet zal wegnemen, de route via De Strip is wat Tonnaer betreft uit den boze omdat dit enkel een verplaatsing van het probleem is.

De twee belangrijkste veroorzakers van het verkeersprobleem, Plukon en Pyxis hebben enkele jaren geleden van de gemeente Hoorn nog de mogelijkheid gekregen om verder uit te breiden wat bij Plukon weer leidde tot geuroverlast bij de Groene Steen - Mari Andriessenhof in de Kersenboogerd. Hoorn heeft toen de voetbalvelden van v.v. Blokkers als 'geurbuffer' aangelegd wat wel tot enig resultaat heeft geleid.

Fractie Tonnaer wil van het college dat zij in overleg gaan met de gemeente Drechterland en de actievoerende bewoners om te zoeken naar een eenvoudige en doelmatige manier om de verkeersoverlast te verminderen.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services