Live Live

Fractie Tonnaer wil beter aanvullend vervoer voor inwoners Hoorn

Gepubliceerd: Donderdag 20 december 2018 08:11

Fractie Tonnaer wil beter aanvullend vervoer voor inwoners Hoorn

HOORN - Nico Oudheusden en collega fractielid Conny Ligthert van de Fractie Tonnaer wil dat de gemeente Hoorn een onderzoek gaat instellen die moet uitwijzen of het rendabel is een betere vorm van aanvullend vervoer voor de inwoners van Hoorn mogelijk kan maken en dan specifiek voor de groep inwoners die een beperking hebben en voor de groep senioren.

Nico Oudheusden: ,,Onze veronderstelling is dat het aanvullend vervoer in Hoorn anders, en vooral beter en goedkoper voor de gebruiker kan, wellicht zelfs voor de gemeente goedkoper en bovendien: Beter afgestemd kan voor de mensen met beperkingen en senioren. Bovendien willen we de belasting voor het milieu doen afnemen door beter en voor de gebruiker goedkoper openbaar vervoer aan te bieden dan zal het autogebruik afnemen en draagt dit bij tot een autoluwe binnenstad."

Gehandicapten en ouderen kunnen dan veel eenvoudiger op familiebezoek of naar een theatervoorstelling gaan. Ook voor vervoer naar en van het ziekenhuis is deze groep beter gebaat. Vaak zijn deze mensen aangewezen op overheden, particulieren en/of welzijnorganisaties, zegt Conny Ligthert.

,,Wij stellen voor om net zoals in Heerhugowaard waar de Hugohopper rijdt, (Elektrische bussen, bestuurd door vrijwilligers met vier routes ad. € 0,50 per rit, doelgroepenvervoer en van deur tot deur vervoer ad. € 1,- per rit) bussen door onze fraaie monumentale binnenstad te laten rijden, met regelmatige, frequente ritten. Die aantrekkelijk geprijsd zijn, waardoor mensen verleid worden hun auto te laten staan en te kiezen voor dit milieuvriendelijke vervoer waardoor ook de parkeerdruk minder wordt," vertellen beide fractieleden.

De bekostiging van dit project.

Voor dit project moeten bussen geleased worden en een aantal professionele krachten ingezet worden. Ook voor de vrijwilligers en huisvesting worden kosten gemaakt. In Heerhugowaard worden alle kosten van dit project betaald vanuit de WMO gelden. (€ 280.000,-) ,,Wij adviseren dit ook in Hoorn te doen omdat dit vervoer bijdraagt van de participatie van mensen met beperkingen en zorgt voor eenzaamheidsbestrijding; haalt mensen uit hun sociaal isolement," besluit Nico Oudheusden. 
Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services