Live Live

Fractie Tonnaer wil 'kerkenvisie' voor Hoorn

Gepubliceerd: Donderdag 13 december 2018 10:06

Fractie Tonnaer wil 'kerkenvisie' voor Hoorn

HOORN - Zaterdag 10 november jl. is in de Stevenskerk in Nijmegen door verschillende organisaties onder leiding van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, de nationale Kerkenaanpak ondertekend. De nationale Kerkenaanpak is een samenwerking van provincie, gemeenten, kerkeigenaren, erfgoedeigenaren en het ministerie van OCW.

Naast het ondertekenen van de Kerkenaanpak heeft minister Van Engelshoven 3 miljoen per jaar aan gemeenten beschikbaar gesteld voor het opstellen van kerkenvisies.

Roger Tonnaer van de Fractie Tonnaer; ,,Wij willen u aanmoedigen ook voor onze gemeente een kerkenvisie op te stellen en gebruik te maken van de financiële middelen die het ministerie van OCW hiervoor beschikbaar stelt.

Al jaren overlegt het college met het Platform Religieus Erfgoed over het Hoornse culturele en religieuze erfgoed. Onze fractie vindt het Platform zeer geschikt om samen een kerkenvisie voor Hoorn op te stellen. In de kerkenvisie zou een langetermijnperspectief beschreven moeten worden voor culturele en religieuze kerken in Blokker, Zwaag en Hoorn.
"


Tonnaer wil daarom ook van het college weten of zij bereid zijn samen met het Platform Religieus Erfgoed een kerkenvisie voor de Hoornse kerken te gaan schrijven en van de door het ministerie van OCW beschikbare gelden gebruik gaat maken. 

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services