Live Live

Fractie Tonnaer wil schoner en beter Julianapark met schelpenstrand

Gepubliceerd: Vrijdag 10 augustus 2018 14:38

Fractie Tonnaer wil schoner en beter Julianapark met schelpenstrand

HOORN - Het is niet alleen de Fractie Tonnaer een doorn in het oog, ook de gebruikers van het park ergeren zich rot over de hoeveelheid rommel die de mensen achterlaten en wat later weer door medewerkers van het Recreatieschap Westfriesland moet worden opgeruimd. Alleen voor het verwijderen van klein vuil zoals peuken, papiersnippers en glasscherven beschikt het Recreatieschap niet over het juiste verwijderingsmateriaal.

Marieke Rijk van de Fractie Tonnaer zegt: ,,Het beheer en (groen)onderhoud is een taak van de gemeente. Met name het onderhoud van struikgewas en de bestrijding van hoog onkruid zou wat ons betreft beter moeten. Dankzij beter onderhoud komen er meer zichtlijnen die het gevoel van veiligheid bij de bezoekers van het park zal verhogen. Wij vinden dat het Julianapark en het schelpenstrand voortdurend onderhouden moet worden."

Gebrekkige informatie


Mede door gebrekkige informatie worden bezoekers in verwarring gebracht en maakt het handhaving in het park op bij het strand moeilijk, ondanks de aanwezigheid van borden bij de ingangen van het park.

"Het verbaast ons al een tijd dat er tijdens het recreëren in het park geen koffie of een ijsje gekocht kan worden. Wij stellen de komst van een (mobiele) bescheiden kiosk voor de verkoop van o.a. koffie, frisdrank, chips, ijs en koek op prijs. Mogelijk kan vv Hollandia of een ander een verkooppunt starten," vertelt Marieke Rijk verder. 

Fractie Tonnaer wil nu dat het college het Recreatieschap gaat aansporen speciaal materiaal in te zetten voor het verwijderen van papiersnippers, sigarettenpeuken en glasscherven, maar ook dat de borden bij de ingangen van het park worden vernieuwd met duidelijke gebruiksregels en een plattegrond.

Verder wil Fractie Tonnaer dat er een onderzoek komt naar de mogelijkheid om een mobiel verkooppunt voor koffie, thee, frisdrank, ijs en koek in het park toe te staan. En tot slot moet het college met een voorstel naar de gemeenteraad komen waarin zij met plannen komen om het groenonderhoud in het park te verbeteren.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services