Live Live

Franca Overtoom maakt foutloos debuut als assistent-scheidsrechter betaald voetbal

Gepubliceerd: Zaterdag 14 april 2018 10:48

Franca Overtoom maakt foutloos debuut als assistent-scheidsrechter betaald voetbal

OBDAM - Het treffen tussen Telstar en Jong FC Utrecht gaat niet alleen de boeken in vanwege de plaatsing van Telstar voor de tweede ronde van de play-offs. Het was eveneens het duel waarbij Franca Overtoom haar debuut maakte als assistent-scheidsrechter in het betaalde voetbal. Daarmee is ze de derde vrouwelijke scheidsrechter ooit in het betaalde voetbal.

"Ik heb hetzelf als een normale wedstrijd beschouwd vrijdagavond", sprak Overtoom na afloop. Voordat het arbitrale trio en de spelers het veld betraden waren er meerdere fotografen en filmploegen aanwezig om het debuut van Overtoom vast te leggen. "Dat ben ik normaal ook niet gewend", zei ze met een glimlach.

Willie Overtoom
"Ik was wel wat zenuwachtiger dan normaal", gaf Overtoom toe. Op de tribune werd ze aangemoedigd door haar ouders en haar broer Willie Overtoom, oud-speler van Telstar en AZ. De middenvelder, die ook bij Heracles Almelo actief was, maakte ook zijn debuut op Sportpark Schooneberg: "Ik weet dat nog wel van vroeger. Dat maakt dit wel extra bijzonder."

Hoopvolle toekomst
"Ik hoop dat er een deur opengaat en dat er meer meer meiden volgen", keek Overtoom positief vooruit. De assistent-scheidsrechter hoopt dat ze zelf ook nog een kans krijgt op dit niveau. "Ik ga mijn best doen."

Foto: WEEFF/Theo Annes

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services