Live Live

Fred Snip schenkt zeldzame eieren aan het Rundveemusuem Aartswoud

Gepubliceerd: Dinsdag 23 oktober 2018 06:34

Fred Snip schenkt zeldzame eieren aan het Rundveemusuem Aartswoud

Fred Snip, de verzamelaar van Rode Zakdoeken, moest noodgedwongen zijn verzameling bijzonder weidevogeleieren opruimen. Het ministerie van Landbouw staat niet toe dat particulieren eieren van beschermde vogels in hun bezit hebben. Daarom schonk de inwoner van Medemblik deze aan de rundveemuseumboerderij Aat Grootes in Aartswoud.

Cees Welboren van dit museum was heel blij met de verzameling van Fred Snip. Deze geschonken eieren passen in hun educatieve uitleg over het vroegere boerenleven. Ook zijn alle koeienrassen via een bijzonder fokprogramma te bewonderen in de veestal. De kalven blijven gewoon mij de moeder koe. Er wordt dus niet gemolken op deze boerderij in Aartswoud.
 
In het winterseizoen (15 september- 21 april) wordt er op de eerste zondag van elke maand een ‘Open Stal Zondag’ gehouden van 13.00 uur tot 16.30 uur. Voor speciale themazondagen en gewijzigde openingstijden. Groepen met rondleiding kunnen het museum op afspraak info@rundveemuseum.nl bezoeken, ook buiten de openingstijden.
 
Ook is het museum buiten de openingstijden te reserveren als inspirerende vergaderlocatie of voor een andere bijeenkomst. Zie ook de website http://www.rundveemuseum.nl/het-museum-2/het-museum

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services