Live Live

Geen bekerfinale voor SEW, wel goede generale voor vervolg nacompetitie

Gepubliceerd: Woensdag 03 april 2019 11:05

Geen bekerfinale voor SEW, wel goede generale voor vervolg nacompetitie

KWINTSHEUL - De handbaldames van Westfriesland/SEW hebben niet de finale weten te bereiken van het bekertoernooi. In Kwintsheul speelde de ploeg van coach Alex Curescu 40 minuten lang een prima wedstrijd maar moesten uiteindelijk het onderspit delven tegen Quintus die op meerdere fronten nog voor de prijzen speelt, 29-14.
Bekijk hier de live stream van WEEFF terug:De Westfriese dames waren als underdog afgereisd naar Kwintsheul want het voert nog een bikkelharde strijd tegen degradatie. Toch wilde SEW zich niet in die rol schikken en kwam voortvarend uit de startblokken tegen gedoodverfd kampioenskandidaat Quintus. In de eerste 20 minuten ging de strijd gelijk op en deed SEW niet onder voor de opponent. In de slotfase van de eerste helft kwam er alsnog een gaatje in de score omdat SEW iets minder nauwkeurig begon te schieten.

De ruststand werd 11-7 maar in het tweede bedrijf knokte de meiden van coach Alex Curescu zich uitstekend terug in de wedstrijd en werd het gat gedicht tot 1 punt, 13-11. Daarna was het heilige vuur gedoofd bij SEW en moest het lijdzaam toezien hoe Quintus met snelle uitbraken binnen 10 minuten een bijna onoverbrugbaar gat sloeg. Alle goede bedoelingen ten spijt lukte het SEW niet meer om zich op te richten en werd uiteindelijk ietwat geflatteerd verloren met 29-14 waardoor alle pijlen nu op de nacompetitie kunnen worden gezet door Westfriesland/SEW.

Na afloop sprak Sport Actueel allereerst met Floor Smit van SEW die met verve op de cirkel speelde. Vervolgens ploeggenoot Sharon Noordermeer en tot slot Alex Curescu, trainer/coach van Westfriesland/SEW.
Ondanks de uitschakeling in de beker kan Westfriesland/SEW met opgeheven hoofd terug kijken naar het toernooi en met en goed gevoel de laatste vier wedstrijden van de nacompetitie spelen in de strijd voor handhaving in de Eredivisie. Aanstaande zaterdagavond is de eerste horde in Voorhout als Foreholte de tegenstander is.

Foto's: Edwin Luppens

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services